Preskoči na glavni sadržaj

Zidane se i dalje traži - 3 kola, 3 ekipe, 3 sustava i 17 startera


Zidane i dalje nakon njegove predsezone (završnica prošle sezone) i prave predsezone koju imaju svi klubovi traži pravi u dobitnu formulu za Real Madrid. Osjećaj koji smo dobili nakon tri službene utakmice je da je on jako daleko od onog što traži. U tri odigrana kola, francuski trener je izveo tri različite formacije s različitim igračima u različitim sustavima. On nije uspio ni na jednoj utakmici izvesti istih startnih 11 kao u kolu ranije i već je generirao 17 različitih startera. Istina je da mu tu odveć od pomoći nisu bile ni ozljede, ali loša igra i konstantno traganje za nečim drugim jasno govori kako su tu i dalje problemi iz prošle sezone.

Zidane je sezonu započeo s 4-3-3 protiv Celte na Balaidosu. To je sustav koji mu je donio slavu u njegovom prvom mandatu u Realu, ali to i nije ispalo na kraju toliko loše za Real Madrid u prvoj utakmici. Odriozola je igrao na desnoj strani u obrani umjesto suspendiranog Carvajala, a ostatak obrane je činila standardna eskadrila: Varane, Ramos i Marcelo.
Trojica u veznoj liniji su isto tako bili standardno viđeni u prvom mandatu: Casemiro, Modrić, Kroos. U napadu su zaigrali Bale, Benzema i Vinicius, a Real Madrid je tu stigao do pobjede od 1:3.
I ne, nije istina da je Real Madrid tu igrao bez ikakvih problema jer je pobjedu morao osigurati s igračem manje oko pola sata igre prije samog kraja utakmice nakon što je crveni karton dobio Luka Modrić.


Iako je ova momčad ponudila dobar osjećaj, Zidane je nastavio eksperimentirati na sljedećoj utakmici protiv Real Valladolida na Bernabeuu. Promijenio je sustav u 4-2-3-1 i utakmicu je započeo sa Iscom i Jamesom. Kroosom i Casemirom su isto tako bili u startnoj postavi, a Zidane je valjda želio s tim dobiti apsolutnu kontrolu utakmice. Na desnoj strani u obrani se vratio Dani Carvajal. Možda je Zidane imao kontrolu nad utakmicom, ali je jasno kako je to bio prilično pasivan posjed, bez kretanja i bez mogućnosti da se protivniku zada posljednji udarac. Zbog fizičke spreme Jamesa i Isca, Zidane je morao utakmicu završiti u sustavu 4-4-2. Jović i Benzema su igrali u vrhu napada, a na krilnim pozicijama su igrali Vinicius i Bale. Madrid je vodio, ali je s tim izgubio kontrolu u utakmici i na kraju je rezultat na semaforu pokazivao 1:1.


I ta promjena sustava ostavila je gorak okus kod navijača, posebice kada su saznali da neće moći računati ni na Isca, pa ni na Jamesa protiv Villarreala. Tu je Zidane krenuo s formacijom 4-4-2, gdje su Kroos i Casemiro igrali na poziciji centralnih veznih, a široko na krilnim pozicijama su igrali Lucas i Bale. Jović i Benzema su ponovno bili u vrhu napada. Bila je to riskantna oklada koja je ponovno završila neuspješno. No da je pogodio s ubacivanjem Mendyja, kako bi iskontrolirao vrlo brzog i opasnog Samua Chukwuezea to se mora priznati. Luka Modrić je bio "žrtvovan" iz startnih 11, a to se činilo pogrešnim jer je upravo Luka asistirao Baleu koji je pogodio za 2:2 i barem jedan od za Real Madrid.


7 NEDODIRLJIVIH

Iako Zidane konstantno mijenja svoju startnu postavu, postoje imena koja su ostala tu i tokom tih rotacija. Courtois, Ramos, Varane, Casemiro, Kroos, Bale i Benzema su igrači koji su započeli sve tri utakmice do sada u LaLigi. I ono što najviše impresionira je da je Garetha Bale jedan od njih, čovjek za kojeg je Zidane rekao da je najbolje ako ode već sutra iz ekipe nakon prve utakmice u sklopu predsezone.

Jović i Mendy su igrači koji su došli ovoga ljeta, a tek su jučer upisali svoja imena u startnih 11. Hazard je ozljeđen, pa se na njega i nije moglo računati, ali Militao i Rodrygo kao da su karte kojih nema ni u talonu. Brazilski stoper je sve tri utakmice proveo na klupi i debitirat će sada nakon reprezentativne pauze. Madrid sada ima maraton od 5 ligaških utakmica i jedne utakmice u sklopu Lige Prvaka u kojima Zidane mora pokazati da se ova momčad može boriti za sve titule ove sezone. Vidjet ćemo hoće li ova pauza pomoći Zidaneu da na kraju posloži sve kako treba...


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g