Preskoči na glavni sadržaj

ANALIZA: Ovako je Real Madrid anulirao Sevillu


Nakon pobjede PSG-a Thibaut Courtois je stigao na Sanchez Pizjuan pod svjetlima reflektora. Iako nisu svi golovi dolazili preko njegovih greški, Real je primao mnogo golova, a neki njegovi nastupi su bili pod upitnikom. 9 pogodaka u posljednjih 5 utakmica bio je konto s kojim je Belgijanac stigao na utakmicu protiv Seville, na stadion gdje se mučio posljednje 4 sezone.

Jer ono što je sve nas čudilo je koliko je Courtois dobar na vratima Belgije, gdje pogodak nije primio u posljednjih 5 utakmica, a s Madridom jednostavno ne može jednu utakmicu ne primiti pogodak. I kada takvu situaciju povežete s periodom loših nastupa, loših rezultata, jednostavno dobijete salve kritika. No s intervencijom protiv Levantea s kojom je sačuvao puni plijen Madridu, Courtois je stalno pokazivao da pokazuje dobre naznake, ali da treba pomoć.

Generalno gledano, utakmica na Pizjuanu je bila test za Real Madrid, ali i za samog Thibauta. i na toj utakmici, na vrlo teškom gostovanju, protiv vrlo opasnog protivnika, Courtois je sačuvao svoju mrežu čistom. Po prvi put nakon Alavesa u drugom mjesecu ove godine je to uspio napraviti u službenoj utakmici.

Belgijanac nije imao nekog pretjeranog posla na vratima Real Madrida protiv Seville i nije morao izvlačiti najbolje obrane iz rukava, ali sama činjenica da napokon nije primio pogodak na utakmici može mu donijeti veliku dozu samopouzdanja. Real Madrid se uvelike mučio s igranjem obrane, ali jučer je to napokon izgleda onako kako treba izgledati.

Istu stvar je naglasio i Zidane na press konferenciji nakon utakmice:
 "Svačiji rad u defenzivi bio je ključan kod ove pobjede."


Zidane je tražio mnogo više intenziteta u igri svoje ekipe nakon utakmice na Parku Prinčeva i to mu se sada vratilo:
 "Morate čestitati igračima jer su oni dali sve od sebe što su imali. Drago mi je zbog njih jer su ovo i zaslužili. Morate cijeniti igrače zbog njihovog velikog truda." - završio je Zizou.


No veliki dio posla odradili su: Hazard, Bale i James. Oni su se istaknuli s intenzitetom i svojim radom u obrani. Belgijanac je na utakmici protiv Seville oduzeo jednak broj lopti kao i Casemiro (8). U drugom dijelu je bio još bolji jer je izborio nekoliko prekršaja i pomogao je Mendyju u čuvanju opasnog Navasa i Ocamposa. Nije toliko bio dobar u ofenzivi, gdje je imao jednu sasvim solidnu priliku, ali ga je ovaj posao na kolektivnoj bazi izvukao.

 "Posebica ta trojica su napravila mnogo u obrambenom dijelu. U kompliciranoj utakmici, kao što je bila ova danas morali smo napraviti sve."

To su ista tri igrača koja su bila nemoćna one noći u srijedu protiv PSG-a. Protiv Seville su izgledali življe, dinamičnije, trudili su se u svakom pogledu kod svake akcije i lopte.
Zaključak je jednostavan - Sevilla je imala 0 udaraca u okvir gola. Nagrada je tri boda. Posao obavljen kako treba!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g