Preskoči na glavni sadržaj

JAMES - od igrača za prodaju, do "galaktičkog" transfera!


Zinedine Zidane sada ne izbjegava toliko pitanja o Jamesu, zapravo sada su stvari obratne - daje mu komplimente.
 "On je jako dobar i sve od sebe ostavlja na terenu."
To su bile riječi francuskog trenera nakon utakmice protiv Levantea, dok se Kolumbijac oporavljao od velike utakmice, pune trke u svlaionici sa suigračima.
 "On je mrtav umoran, ali ja sam sretan zbog njega. Igrao je jako dobro." - završio je njegov trener s osmjehom na licu.

James više nije nepoželjan igrač u redovima Los Blancosa, sada se sve svodi na to kako je on ta "galaktička" kupnja. Kolumbijac je cijelo ljeto proveo u moru špekulacija o tom kako će svoju budućnost nastaviti u dresu Napolija ili Atletico Madrida svoju situaciju sa Zidaneom je okrenuo za 180 stupnjeva i sada uživa u dresu najboljeg Kluba na Svijetu. Do sada nije igrao u dvije utakmice od moguće 4, a u onima u kojima je igrao pokazao je da bi mogao biti ključan igrač Reala ove sezone. naravno, mora zadržati ovaj mentalitet s kojim je osvojio Zidanea. Navijači su, kao i uvijek, bili uzbuđeni oko njega, a njegov dres se u službenim prostorija Kluba prodaje najbolje. 16 je novi broj u modi.

I nije bila tajna da je veza između Zidanea i Kolumbijca bila raskinuta. Prije dvije godine James je odlučio napustiti Real Madrid jer Zidane nije računao na njega. Niti je James želio više raditi sa Zidaneom, niti je ovaj računao na njega. Taj razvod je uvelike emocionalno dotaknuo Jamesa. Jer od malena James se jasno deklarirao kao navijač Real Madrida, a Zidanea je isticao svojim idolom. I zapravo baš ga je njegov idol izbacio sa spiska igrača koji su sudjelovali u finalu Lige Prvaka protiv Milana, a to mu je otvorilo izlazna vrata Real Madrida. James je tako otišao u Munchen s velikom boli jer mora napustiti grad, ali i Klub svojega života - Madrid, mjesto gdje se osjećao sretnim.

Dvije godine kasnije, gdje je ponovno Zidane Jamesa shvatio "zdravo za gotovo", situacija se u potpunosti promijenila. I tako se veza između spomenutog dvojca postepeno poboljšava, a sada kada ima povjerenje od strane trenera, James pokazuje koliko ključan i dobar igrač može biti. Njegova utakmica protiv Levantea pokazuje da je on ono što je potrebno Realu u pogledu želje za pobjedom i entuzijazma, ali i talenta. James ima sve uvjete da iskoristi drugu priliku u Klubu u kojem je oduvijek želio biti.


James uživa na Bernabeuu, a to govori i i sama činjenica da je uz podršku navijača pretrčao više od 10 kilometara protiv Levantea. Sa svojom odličnom igrom natjerao je svoje suigrače da ga traže na terenu i on je bio začetnik mnogih akcija. Upisao je 12 netočnih i 63 točna dodavanja. Kod 2:0 i drugog pogotka Karima, James je upisao i asistenciju. Dodavao je loptu petom i napravio je nekoliko spektakularnih poteza, čime je mamio uzdahe na tribinama i stvarao radost kod navijača. Sa svojim nastupima pokazao je svima onima koju su ga htjeli prodati, kakvog bi igrača dobio Atletico s njim. Zidane valjda vidi kako ovaj James sada nije usporediv s onim kojeg je želio prodati. Kolumbijac je privržen Klubu, u dobroj je fizičkoj spremi i željan je uspjeha s Real Madridom.

Nakon utakmice protiv Levantea, James je jedva ušao u svlačionicu. Čestitao mu je i Zidane, koji se vjerojatno nada kako bi James trebao biti spreman i za utakmicu protiv PSG-a. I to bi mogla biti prva europska noć za njega od velikog debakla u finalu Lige Prvaka u Cardiffu. Bilo je to 03.07.2017., samo stvari su se od tog vremena do sada uvelike promijenile, za dobro i Jamesa i Kluba!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g