Preskoči na glavni sadržaj

305 milijuna eura i rekonstrukcije nigdje - što se dogodilo?!


Što se dogodilo "francuskoj revoluciji"? Zidane se vratio u Madrid i ostavio je poruku koja najavljuje promjene i koju nije ispunio.

 "Promijenit ćemo stvari." - rekao je tada francuski trener. Market je sada zatvoren, a jedina novost i najavljena "bomba" je Areola, koji je bio dio izlazne operacije Keylora Navasa. Ostaje dojam da je ova revolucija napravljena na pola, ako i toliko, kao da je Zidane želio nešto drugo, što se nije moglo ostvariti. Kao da ima još nekog posla za obaviti, koji je sada na čekanju. No sada se mora krenuti raditi s onim igračima koje ima na raspolaganju.

I sam osjećaj da je revolucija napravljena tek na pola raste jer su rezultati nikakvi. Oni nisu pomogli da se taj osjećaj barem malo anulira i da se prestane sa svakodnevnim analizama. Svi znamo da Madrid dobro zna obaviti svoju zadaću kada treba u posljednji trenutak dovesti nova lica, ali sada to nije napravljeno. Osim Mendyja, čiji je transfer kompletiran pretposljednji (posljednji je bio Areola) Los Blancosi nisu bili u stanju dovesti neko veliko ime (osim Hazarda). Pričalo se i stvara se iluzija o Pogbi, pa i o Neymaru, ali to su bile tek ljetne priče i iluzije kako i glase.

Madrid je ovog ljeta predstavio 6 igrača: Mendyja, Militaa, Hazarda, Jovića, Rodryga i Kubu. Pogba je bio velika želja Zidanea, kao i veliki cilj Real Madrida. No čini se kako je tu sve nekako u startu bilo pogrešno jer Real Madrid nije ostvario nikakav kontakt s njim. Stječe se dojam da je više sam Pogba, kao i cijela okolina oko Pogbe inzistirala na tom transferu nego Real Madrid.


I kada je propala priča s Pogbom, tada se pojavila priča o potencijalnom dolasku Neymara. PSG ga je stavio na transfer market, a Brazilac je definitivno igrač koji mijenja kompletnu situaciju. On je jedan od onih "Galactica", koji sve okrenu naglavačke. Zapravo, tu se pojavila priča i oko Barcelone i preotimanju igrača.. No na kraju Neymar nije otišao ni u Barcelonu, ni u Real Madrid, a transfer period u Madridu je završen još u sedmom mjesecu, prije nego svim engleskim klubovima.

Ali to svakako ne znači da se ovog ljeta nije toliko radilo u uredima na Valdebebasu. Potrošeno je 305 milijuna eura na pojačanja, otišao je Ronaldo, a na njegovu poziciju je stigao i Hazard. Možda je i njegova ozljeda utjecala na sve to da izgleda kao da promjena u Madridu nije bilo. Kupljen je i napadač, klasična devetka, obrana je isto tako pojačana. Problem je jedino u tom što sva ta pojačanja imaju jedan predznak, a to je da su sve to isključivo zamjene. Zaključak je takav da prvih 11 se i nije promijenilo, a to je ono što se itekako trebalo mijenjati. Dolazak Hazarda je jedina promjena, ali kolika je to promjena zapravo još ne znamo.


Ova revolucija je trebala biti velika i jaka, a jedino što je Real Madrid uspio je u posljednjim trenucima prodati Keylora Navasa, igrača koji je posljednji trebao napustiti Klub od ove "stare grade". Bale, koji je bio potpuno na izlaznim vratima Kluba je ostao. Kandidati za potencijalni odlazak poput Marcela, Isca i Kroosa su isto tako ostali. Nijemac je čak potpisao novi poboljšani četverogodišnji ugovor. Čak i nakon dvije godine izbivanja se vratio James, koji je isto tako bio na izlaznim vratima Kluba.
Sve ovo znači da revolucije u globalu nije ni bilo.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g