Preskoči na glavni sadržaj

OCJENE IGRAČA: Atletico de Madrid 0:0 Real Madrid C.F.


THIBAUT COURTOIS 6,0
 - Iako nije bilo potrebe za nekim ishitrenim reakcijama, sve što je morao odraditi odradio je sjajno. Pokazao je strašnu mirnoću, iako je prema njemu upućeno mnogo zvižduka, te valja naglasiti da je možda kod nekih ispucavanja mogao bolje gađati suigrače.

DANI CARVAJAL 7,5
 - Dani je odigrao sjajnu utakmicu, a tu ponajprije mislimo na obrambenu ulogu. Po njegovoj strani jednostavno nije bilo prolaza. Pokušavao je i prema naprijed, ali jednostavno u obrani je i Lodi odradio sasvim solidno svoj dio posla.

RAPHAEL VARANE 7,0
 - Francuz polako podiže svoju formu i to je pokazao na ovoj utakmici. Ponovno je sjajno igrao obranu s Ramosom i pokazao zašto Zidane i dalje računa na njega. Diego Costa se nije previše naigrao, a sumnjam da je dobio iti jedan zračni duel.

SERGIO RAMOS 7,5
 - Kapetan je ponovno igrao onako kako on to zna najbolje. Pokazao je koliko znači za Real Madrid kao vođa na terenu, kao glavni stup obrane. U svim svojim intervencijama izgleda je sjajno, a posebice bih naglasio kako se vratio i napravio pritisak na Felixa kod prilike u prvom dijelu.

NACHO FERNANDEZ 6,5
 - Nacho je danas veliku bitku borio sa svim napadačima koji su se pronašli na lijevoj strani i sasvim je jasno kako je Simeone tražio da Atletico napada po toj strani. No Nacho je taj dio posla odradio sasvim dobro, prema naprijed je izostalo možda ponavljanja, ali ne treba zaboraviti kako je namjestio loptu Baleu, koji je istu poslao na tribine.

CARLOS CASEMIRO 6,5
 - Casemiro je igrao sasvim dobro i večeras, ali ostaje dojam da nije napravio onu potrebnu razliku koja se s njegove strane očekivala. Real je s njim dobio balans, a u tome mu je uvelike pomogao i Federico Valverde. Možemo reći kako je u obrambenom dijelu bio sasvim dobar, ali prema naprijed treba više.

FEDERICO VALVERDE 6,5
 - I on je kao i Case mogao napraviti više prema naprijed, ali u pogledu obrane je napravio sasvim dobar posao. Igrač bez lopte se ne vidi, ali posao Fedea je bio strašan i zbog toga je ova zamisao Zidanea s njim funkcionirala.

TONI KROOS 6,5
 - Sve što je u ovoj utakmici mogao odraditi Toni je odradio na najbolji mogući način. Iako to još nije onaj Nijemac kojeg smo navikli gledati, činjenica je da se njegova forma polako popravlja. Imao je par udaraca iz vana i ako ovako nastavi, mogao bi zabiti i još koji nakon Celte.

EDEN HAZARD 5,0
 - Njegov učinak u obrani je jednostavno neizostavan, ali prema naprijed je bio najveći potrošač lopti od svih na terenu. Izgubio je najviše lopti, a nije uspio napraviti ništa, niti je sebe doveo u priliku niti druge... Mora bolje u napadačkom dijelu, jednostavno mora.

GARETH BALE 5,5
 - Bale je bio nešto aktivniji i konkretniji od Hazarda. Imao je neke prilike i neke prodore, ali nažalost nije bilo ništa dalje od tog. Mora bolje...

KARIM BENZEMA 6,0
 - Od trojice napadača, možemo reći kako je Karim bio najopasniji i najaktivniji na terenu. Nažalost, kod udarca glavom falilo je malo više preciznosti i sreće.

LUKA MODRIĆ 6,5
 - S njegovim ulaskom igra Real Madrida postala je konkretnija i življa, ali je ubrzo splasnula. Luka je pokušao promijeniti tok utakmice, ali to se nažalost nije dogodilo.

JAMES RODRIGUEZ -
 - Igrao premalo za detaljniji opis i ocjenu.

LUKA JOVIĆ -
 - Ušao na samom kraju.


ZINEDINE ZIDANE 6,0
 - Zidane je ovdje došao po pobjedu, ali je vjerojatno imao u glavi kako bi i sam remi bio jako dobra stvar. Postavio je Valverdea od prve minute i tako se uspio nositi s velikim trkačima u veznoj liniji Atletica. Poslije je probao utakmicu "razbiti" s kreativcima poput Modrića i Jamesa, ali nije bilo sreće. Možda je prekasno izvadio Hazarda, koji nije imao dan, te je možda prekasno uveo Jovića, koji kraj njega i nema nešto prilika.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g