Preskoči na glavni sadržaj

ANALIZA: Što sutra možemo očekivati od Reala, a što od Levantea?!


Nakon internacionalne pauze sutra se igrači Real Madrida vraćaju klupskim obvezama i nakon dva uzastopna remija čeka nas nova utakmica na Bernabeuu i prilika za iskupljenje pred svojim navijačima zbog prosutih bodova. Real Madrid će u sklopu 4. kola LaLige ugostiti ekipu iz Valencije, Levante, koja se trenutno nalazi ispred njih na tabeli u ukupnom poretku. Ovo je prilika za preskočiti ih i uzeti bodove koji će nam biti potrebni ako na kraju želimo osvojiti trofej Lige.

Pošto sutra neće biti live najave utakmice i pregleda postava (osvrt će biti odrađen u live emitiranju nakon utakmice) donosimo Vam taktičku analizu i jedne i druge ekipe. Kako to i inače biva tokom live-a prvo krećemo s našim protivnikom.

Levante je momčad koja se smjestila na 4. poziciji na tablici LaLige. Prvu utakmicu su izgubili (1:0 od Alavesa), ali su zato naredne dvije pobijedili (Villarreal (2:1) - momčad koju mi nismo uspjeli pobijediti i Valladolid (2:0) - isto tako momčad koju mi nismo mogli pobijediti).
U njihovim redovima na posudbi se nalazi naš napadač Borja Mayoral koji nema klauzulu koja mu brani igranje protiv svojeg matičnog kluba, kao što je to bio slučaj prošle sezone.

Što se prve utakmice tiče, zaista ostaje čudan osjećaj kod navijača kluba koji slavi 110. godišnjicu ove sezone jer su trebali doći do pobjede. Bili su daleko bolja momčad od domaćina Alavesa, koji je spretno postigao jedini pogodak na utakmici iz kornera. Levante je napadao, posebice valja istaknuti njihovu brzu tranziciju iz obrane u napad. Kontra napadi su jedna od njihovih specijalnosti, a to su uspjeli demonstrirati već u prvoj utakmici, no ostali su bez bodova.
U drugoj utakmici Levante je stigao do pobjede pred svojim navijačima. Ovog puta je Villarreal bila bolja momčad, ali Levante je preokretom u drugom dijelu (preko golova Rogera iz jedanaesteraca (oba)) preokrenuo deficit na poluvremenu. "Žuta podmornica" je napadala cijelo vrijeme, ali Levante je isto tako imao svoje prilike i na kraju. Prije nego je Roger postigao pogodak iz penala, Morales je promašio jedan, tako da ne možemo reći kako su bili toliko inferiorni u odnosu na protivnika. Svakako, ova utakmica je pokazala kako i oni imaju jednak problem preko kojeg vole najviše napasti, a to je kontra. Izuzetno su izloženi kontrama posebice kada im se lopta oduzme kod izgradnje napada na protivničkoj polovini.
U trećoj utakmici Levante nije bio bolja momčad. Real Valladolid je krenuo jako od samog početka, ali lopta nažalost nije htjela u gol. Kako to inače biva u nogometu, kada promašiš, onda primiš i to se dogodilo Valladolid. Levante je svoje prilike iskoristio i stigao do druge uzastopne pobjede.

Stoga, trenutno se nalaze na 4. poziciji sa 6 bodova i gol razlikom 4:2. Možemo reći kako su u pozitivnom nizu jer su nanizali dvije uzastopne pobjede.
Ovo će im biti druga utakmica u gostima ove sezone, a prvu su izgubili, tako da ne možemo reći kako imaju pozitivan omjer na gostujućim terenima.
Što se tiče njihovog sustava igre, Paco Lopez preferira igrati brz nogomet, ali opet pametan. Ne možemo reći kako igraju bez mana, ali isto tako treba napomenuti njihovo najbolje oružje, a to je kontra napad. uz to što im je to najveće oružje, to je njihova slaba točka. Nisu momčad koja se najbolje brani kada se trebaju presložiti u obrani, te nisu momčad koja toliko teži posjed igri. Oni pokušavaju iz svakog napada biti efikasni i efektni, a za vjerovati je da će tako biti i na ovoj utakmici.
U svakoj utakmici oni koriste isti sustav. Kada se nalaze u ofenzivnom dijelu igre preferiraju igrati 4-3-3, a kada se brane tada igraju u sustavu 4-4-2.
U ovoj utakmici neće moći računati na: Ivana Lopeza, Hernanija i Tona.

Što se tiče startne postave, na spomenuti sustav i formaciju možemo očekivati:


Aitor Fernandez je vratar koji je branio u posljednje tri utakmice, stoga nema razloga da ne brani i sada. U pogledu obrane, imamo jednu nedoumicu, što je desni bek, jednu zamjenu u odnosu na standardnog igrača, što je lijevi bek i dvojicu sigurnih stopera. Ne vjerujemo da bi ovdje Paco mogao mijenjati iz korijena ono što je do sada prezentirao, pa je za očekivati sustav s 4 braniča. Carlos Clerc bi trebao zamijeniti Portugalca Tona, dok na desnoj strani obrane očekujem Cokea prije Miramona. Miramon je igrač koji za igrati obranu bolje nego bilo koji drugi igrač kojeg bi Paco mogao uvrstiti na desnu stranu vezne linije, pa ako se želi dodatno osigurati od Hazarda (za kojeg se očekuje da bi mogao početi na toj strani), onda je najbolje odigrati sa Cokeom na desnoj strani obrane, te Miramonom ispred njega koji zna igrati obranu nego Cokea ostaviti na klupi, a Miramona uvrstiti na poziciju desnog beka. Što se tiče centralnih braniča, tu dileme ne bi trebalo biti - Postigo i Vezo bi trebali činiti stoperski par Levantea.

U pogledu vezne linije, već smo tokom obrane objasnili zašto Miramon desno, iako na taj način Rochina i Bardhi ostaju van startne postave (možda). Jose Campana je igrač koji je tu da pruži balans ekipi, baš kao i Nikola Vukčević. ne mogu reći kako ne treba očekivati eventualni zaokret u sustavu, gdje bi Bardhi mogao nastupiti umjesto Nikole ili čak možda umjesto Moralesa, ali tada ispada jedan od navedenih igrača, ako je slučaj da će Bardhi ili Rochina igrati lijevo.
U napadu očekujem Borju Mayorala i Rogera, ali kako smo naveli, sasvim je moguće da tu zaigra i Morales, te možda i Leon jer su tu vrlo nezgodni igrači, te bilo kako bilo Paco će se tokom ove utakmice moći osloniti i na klupu s kvalitetnim izmjenama.
U ovom trenutku njihov najbolji igrač je Roger, koji je postigao dva pogotka iz jedanaesterca.


Toliko o Levanteu, sada slijedi par riječi o Real Madridu.
U pogledu Real Madrida, navijači Madridisti, ali u uprava Kluba traži bolje rezultate, a Zidane mora doći do njih bez onog najvažnije na terenu, a to je vezni red. Uz Isca i Asensija, koji se oporavljaju od ozljede, Modrić i Valverde su nove "žrtve" Dupontovog treniranja. Modrić je stradao na reprezentativnim dužnostima, dok je Valverde stigao nazad u Madrid, odradio trening koristeći unutarnja postrojenja i ozlijedio se.
Real Madrid u ovoj utakmici uz navedene igrače neće moći računati na Garetha Bale, koji je spasio Los Blancose u posljednjoj utakmici protiv Villarreala s dva pogotka, ali je i na samom kraju dobio drugi žuti, odnosno crveni karton zbog kojeg ga danas nema u konkurenciji.
I kako smo naveli ranije, Real Madrid u ovu utakmicu ulazi s tri veznjaka, od kojih je jedan čista "10-ka" (James), dok ostala dvojica mogu i moraju igrati (Kroos i Casemiro). Valja naglasiti kako je Zidane na utakmicu pozvao i Hazarda, te Rodryga, a oni bi vrlo lako sada mogli doći do svojih debitantskih nastupa.

Prvu utakmicu Real Madrid u LaLigi ove sezone odigrao je protiv Celte u Vigu. Došli smo do pobjede uz nešto slabiju izvedbu sve dok Luka Modrić nije dobio crveni karton. Tada je Kroos sa sjajnim golom i Lucas Vazquez nakon sjajne akcije riješio utakmicu. Utakmica protiv Valladolid je bila čisti promašaj. Nakon jalove dominacije i tek jednog postignutog pogotka Valladolid je na samom kraju šokirao Merenguese i postigao izjednačujući pogodak. Utakmica protiv Villarreala je pružila nešto zanimljiviji ogled u pogledu same igre, ali je nedostajalo efikasnosti i same ideje u završnoj trećini, ali s igrom generalno gledano mogli smo biti zadovoljniji nego na utakmici protiv Valladolida.

Zidane će zbog određenih igrača koji su se kasnije vratili i zbog onih koje nema morati posegnuti za nekim zanimljivim rješenjima. I dok smo kod Levantea objasnili cijelu priču, ovdje ćemo postaviti nekoliko postava, koje bi Zidane sutra lako mogao izvesti. Vi nam svakako napišite ono što mislite i ono što očekujete, a mi ćemo kao i uvijek sve pročitati.

#1 - sustav 3-4-3



#2 - sustav 4-4-2



#3 - sustav 4-3-3



#4 - sustav 4-4-2 romb



#5 - sustav 3-4-1-2



#6 - sustav 4-4-2 verzija 2



#7 - sustav 4-4-2 verzija 3



#8 - sustav 3-4-3



Koji rezultat Madridisti očekujete? Što mislite da bi Zidane mogao izvesti na sutrašnjoj utakmici?!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g