Preskoči na glavni sadržaj

Kubo je debitirao, Ceballos zasjao... Rezime igrača Real Madrida na posudbama!


Nije dugo trebalo Japancu Takeu Kubi da debitira za svoj novi klub, a to je napravio pod reflektorima na Mestalli. I od 12 igrača koje je Real Madrid poslao na posudbu, njih 5 je ostalo bez odigranih minuta. To su: Valladolid (Lunin, Sanchez, de Frutos), Luca Zidane (Racing - ozljeđen) i Wolves (Jesus Vallejo). Ceballos i Reguilon su nastavili sa svojim demonstriranjem kvalitete, kao i da mogu u budućnosti biti ključni igrači Real Madrida, dok se recimo Martin Odegaard nije najbolje proslavio. Real Madrid će imati što za izabrati u ljeto 2020. godine ako ostanu svi zdravi jer će neki zasigurno ako ovako nastave zavrijediti mjesto u prvoj ekipi Reala.

TAKEFUSA KUBO (18 GODINA - MALLROCA)

 - Velika nada japanskog nogometa, Take Kubo je ostvario svoje prve minute u dresu Mallorce u prvoj španjolskoj ligi s brojem 26 na leđima. Brojevi od 1-25 su rezervirani za igrače prve postave, a Kubo je registriran kao igrač prve i mlade momčadi kluba. Igrač je u 79' utakmice zamijenio Budimira i tako nije uspio u tom vremenskom periodu demonstrirati ono što je radio u Japanu, a poslije i za vrijeme svojeg boravka u Madridu. U sljedećoj utakmici protiv Athletica, koja je na rasporedu u petak 13.09. u 21:00h tražit će novu prigodu s većom minutažom.

DANI CEBALLOS (23 GODINE - ARSENAL)

 - Dani je bio velika žrtva trenera Emeryja kada se na utakmici protiv Spursa odlučio za napadački trio Aubameyang, Lacazzete i Pepe. U igru je ušao u 62', a odmah potom je imao i jedan sjajan udarac, kojeg je Hugo Lloris jedva odbio u korner. Na terenu je u tom periodu igrao jako dobro, a jako dobro se na terenu povezuje s Guendouzijem

SERGIO REGUILON (21 GODINA - SEVILLA)

 - Ponovno je bio starter kod Lopeteguia. Iako je bilo strašno za vidjeti kako je nastradao protiv Granade, Sergio je dobro i ponovno je igrao od prve minute. Iako u napadu nije toliko pridonio ekipi kao u prvom kolu, odradio je utakmicu punu intenziteta.

MARTIN ODEGAARD (20 GODINA - REAL SOCIEDAD)

 - Nestao je kao i kompletni Sociedad. Bilbao je apsolutno dominirao u baskijskom derbiju, a on nije mogao prikazati ono što najbolje zna tokom cijele utakmice. Iako je postao okosnica ekipe kada se radi o distribuiranju dobrih lopti prema naprijed, čini se kako je Garitano pronašao način da to sve zaustavi.

BORJA MAYORAL (22 GODINE - LEVANTE)

 - On i dalje ne uspijeva zabiti pogodak, iako je neosporavani starter u ovom trenutku kod Paca Lopeza. Imao je jednu čistu priliku ispred Masipa, ali ju nije uspio realizirati. I igre je izašao u 77' nešto prije nego je Levante postigao dva pogotka s kojima je porazio Valladolid. Kao da mu fali određenog pouzdanja u situacijama koje mora zabijati.

ACHRAF HAKIMI (20 GODINA - BORUSSIA DORTMUND)

 - Prvi put je startao od prve minute u posljednjem kolu i demonstrirao je da se u potpunosti oporavio od teške ozljede koja mu se dogodila prošle sezone. No nažalost nije uspio to okruniti s pobjedom jer je njegova momčad poražena od novog prvoligaša Union Berlina (3:1). Marokanac nije bio na svojoj najboljoj razini kao i inače, iako se njega ne može okriviti za iti jedan primljeni pogodak Borussije.

OSCAR RODRIGUEZ (21 GODINA - LEGANES)

 - U svojem povratku na teren odigrao je 79'. Nije igrao posebno i nije uspio napraviti nešto što bi moglo pomoći njegovoj ekipi da izbjegne poraz od Real Betisa (2:1). Na samom početku utakmice pokušao je zabiti pogodak gdje je uputio snažan udarac, ali Rubi je jako dobro reagirao. No vidi se da će biti jako važan Leganesu kroz ostatak sezone.

JESUS VALLEJO (22 GODINE - WOLVERHAMPTON

 - I dalje ne dobiva priliku zaigrati u Premier Ligi, gdje je u posljednjem kolu njegova momčad izgubila s 3:2 protiv Evertona. No 29.08. je igrao u sklopu Europske Lige, gdje je njegova momčad došla do pobjede na Torinom. Wolves je pobijedio u sve tri utakmice u kojima je do sada igrao Vallejo, te je svojim igrama ostavio jako dobar dojam na terenu.

ANDRIY LUNIN (20 GODINA - REAL VALLADOLID)

 - Ponovno je ostao na klupi dok je branio Masip. Bivši vratar Barcelone brani sasvim solidno i čini se kako je to prepreka Ukrajincu da nastupi za svoj novi klub. Da je slučaj oko Keylora Navas bio riješen ranije, ostao bi u Realu. No u Ukrajini mu i dalje vjeruju, te je dobio poziv za utakmice protiv Litvanije i Nigerije (07. i 10.09.), te se nadamo kako bi tamo mogao skupiti određenu minutažu.

LUCA ZIDANE (21 GODINA - RACING SANTANDER)

 - Sin trener Real Madrida se ozlijedio na prvoj utakmici protiv Malage i dalje je van pogona. Dok se ne oporavi od loma vlakana u tetivi desne noge umjesto njega na golu Racinga bit će Ivan Ania.

JAVI SANCHEZ (22 GODINE) I DE FRUTOS (22 GODINE) - REAL VALLADOLID

 - Ova dvojica igrača i dalje su ostali bez premijere za klub u kojem je trener Sergio, a čiji je vlasnik Ronaldo. Iako su u posljednjoj utakmici izgubili od Levantea, dobar posao kojeg su obavljali igrači ispred njih nije im ostavilo previše prostora da se za njih odlučio njihov strateg. Svoju priliku čekat će kroz sljedeće utakmice.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g