Preskoči na glavni sadržaj

10 najskupljih ekipa u Ligi Prvaka?!


Sutra počinje novo izdanje Lige Prvaka. Kao što znate, to je najelitnije nogometno natjecanje, te ono u globalu okuplja najbogatije klubovi diljem Europe. Od 32 kluba, neki klubovi se posebno ističu rosterom po brojkama koje govore o vrijednosti igrača. Prema Transfermarktu, svi klubovi koji se nalaze u Ligi Prvaka zajedno vrijede 15 milijardi 899 milijuna i 950 tisuća eura. Razlika je ogromna imeđu najvrijednije momčadi Manchester Cityja i najmanje vrijedne momčadi Slavie Prag. Razlikuje ih 1 milijarda 94 milijuna i 400 tisuća eura. I sada idemo malo pogledati kako izgledaju ti klubovi generalno kroz sljedeća pitanja:

10 najvrijednijih klubova je?

 - Postoji 5 klubova čija vrijednost srostera prelazi 1 milijardu eura. Na vrhu se nalazi Manchester City, koji nije toliko potrošio ovoga ljeta, ali klupa koju imaju izgleda brutalno. njihova vrijednost iznosi 1 milijarda i 228 milijuna eura. Vrlo blizu se nalazi i Real Madrid, koji je drugi po redu s vrijednošću od 1 milijarde i 190 milijuna eura, te se tu nalazi i Barcelona sa vrijednošću od 1 milijarde i 180 milijuna eura. Nakon tog slijedi Liverpool (1.070), te PSG (1.060).

Ostali se nalaze ispod 1 milijarde, a oni su redom: Tottenham (984 milijuna eura), Atletico Madrid (872,5 ), Bayern (867,4), Juventus (864), te Chelsea (807).

10 najvrijednijih grupa?

 - I sada kada pogledamo grupu A, možemo doći do zanimljivog zaključka. Real Madrid je druga najvrijednija momčad, a PSG 5., dok su klubovi poput Galatasaraya i Bruggea na 73., odnosno 77. poziciji. Njih 4 generiraju vrijednost od 2 milijarde i 517 milijuna eura.

Nakon njih slijedi grupa F, pa gruba D. U prvoj navedenoj se nalazi Barcelona, Borussia Dortmund, Inter Milan i Slavia Prag, te oni nude vrijednost od 2 milijarde 386 milijuna i 600 tisuća eura. U drugoj navedenoj grupi nalazi se Atletico Madrid, Juventus, Bayer i Lokomotiv. Ta 4 kluba generiraju vrijednost od 2 milijarde 286 milijuna i 250 tisuća eura. 4. najvrijednija pada ispod 2 milijarde, a to bi bila grupa B u kojoj se nalaze Tottenham, Bayern Munchen, Olympiacos i Crvena Zvezda. Njihova ukupna vrijednost iznosi 1 milijardu 992 milijuna i 400 tisuća eura.

Koje grupe najmanje vrijede?

 - Grupa koja ima najmanju vrijednost je grupa G, koju čine RB Leipzig, Zenit, Benfica i Lyon. Iako njihova vrijednost iznosi 1 milijardu 379 milijuna i 750 tisuća eura, City se sa svojom vrijednošću pobrinuo da njihova momčad ne bude najjeftinijia. S njima se u grupi nalaze Shakhtar, Atalanta i Dinamo Zagreb, a vrijednost te grupe iznosi 1 milijardu 590 milijuna i 800 tisuća eura.

Nakon tog slijedi grupa H, koji sašinjavaju: Valencia, Chelsea, Lille, te Ajax. Njihova vrijednost iznosi 1 milijardu 834 milijuna i 200 tisuća eura. 4. po redu je grupa E koju sačinjavaju: Liverpool, Napoli, Genk i RB Salzburg, te se procjenjuje na vrijednost od 1 milijarde 912 milijuna i 950 tisuća eura.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g