Preskoči na glavni sadržaj

Zidaneova slagalica


Ni sam Zidane vjerojatno sigurno ne zna kako će mu izgledati startnih 11 sada u subotu na utakmici protiv Mallorce. Naime, pitanje je zna li kako će uopće igrati?! Ne zato jer Zizou ne zna što želi nego zato jer će tek u petak imati sve raspoložive igrače na treningu. I dalje ima onih koji se moraju vratiti, a tu posebice naglašavamo ime Valverdea, koji danas dolazi u Madrid. Tada će morati odlučiti tko će igrati od prve minute na Son Moixu. 3 dana nakon tog ogleda slijedi utakmica protiv Galatasaraya. Nakon tog bi trebao uslijediti ogled protiv Barcelone, ali to je pod upitnikom.

Slagalica oko koje se slaže sve ostalo u ovom slučaju kod Zidanea je vezna linija. Tu se javlja najveći problem zbog manjeg broja igrača, FIFA virusa i naravno ozljeđenih igrača. I onda se zbog svega tog ponovno vraća ona priča: "Zašto Klub nije doveo nikog od veznjaka tokom burnog ljetnog prijelaznog roka ako su prodani Llorente i Ceballos (posudba)?!"


Kroos i Modrić se oporavljaju od ozljede, Casemiro je igrao gotovo sve utakmice bez odmora, a Valverde će odraditi tek jedan trening nakon više od 23.500 proputovanih kilometara zbog svoje reprezentacije. Zidane isto tako nije imao mnogo veznjaka koji su mu bili raspoloživi tokom ove pauze s kojima je mogao raditi na Valdebebasu. James je jedan od njih, ali on je proveo ovo vrijeme rekuperirajući se od neugodnosi u predjelu koljena. Isco je igrao protiv Granade, ali se jasno dalo vidjeti kako je on daleko od svoje optimalne forme. I da stvar bude bolja, niti jedan od njih nije klasični centralni vezni.

I onda dolazi i dodatna priča na raspored. Svi znamo da je u svojoj prvoj fazi u Realu, posebice u prvoj sezoni, Zidane Isca postavio kao tek 4. opciju za veznog igrača, a situacija s Jamesom je svima odavno poznata, iako se doima da se stvari mijenjaju.


Tako bi James trebao svakako biti u udarnoj postavi protiv Mallorce jer je svojim igrama (ali i ljubav navijača prema njemu je tu isto tako igrala ulogu) natjerao Zidanea da počne računati na njega. Pitanje je kako Zidane razmišlja u vezi Casemira, koji se nikako nije odmarao, a slijedi mu i super važna utakmica protiv Galatasaraya. Uz sve to, hoće li zaista uključiti i Valverdea koji je isto tako vjerojatno umorniji od puta nego od igranja, ali s tek jednim danom treninga?!

No u obrani i napadu Zidane nema toliko dilema. On ima svježeg Benzemu i Jovića, te se jedini uputnik postavlja nad imenom Garetha Balea. Vinicius i Brahim su isto tako dali sve od sebe kako bi pokušali uvjeriti u ovih 10-ak dana Zidanea da su baš oni pravi izbor, a Hazard je igrao sjajno za Belgiju.

Postoji dosta opcija i u obrambenoj liniji. Ramos nije igrao protiv Švedske zbog sankcije u drugoj utakmici u kojoj je Španjolska osigrala nastupa na Europskom Prvenstvu 2020. Mendy i Marcelo nisu išli na okupljanja svojih reprezentacija, tu je i Militao, pa bi se Varane mogao odmoriti.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g