Preskoči na glavni sadržaj

10 razloga za ovu beznadnost Real Madrida


S utakmicom protiv Mallorce igrači Real Madrida kao da su se potrudili uvjeriti navijače u suprotno onog što govore, a to je da su u stanju boriti se za titulu LaLige nakon dvije sezone u kojoj nisu bili konkurenti.
Jedino što je držalu tu nadu Reala je što smo bili momčad bez poraza u LaLigi, a s utakmicom protiv Mallorce je i to nestalo. Da stvar bude bolja, jako loša Barcelona je ponovno zbog tog našeg kiksa zasjela na vrh prvenstvene tablice.

Jer svima boljim poznavaocima nogometa bilo je jasno kako Real Madrid ne igra dobro i kako to sve ne izgleda dobro unatoč tom što nije bilo poraza u ligi (do sada). Uz najveću vjeru i optimizam svi su probali zanemariti istinski lošu partiju protiv PSG-a u Parizu, ali Mallorca je to sve razotkrila. Brige moraju postojati, a rješenja nisu jednostavna...

#1 Golovi

 - To je prvi veliki, a možda i najveći problem Los Blancosa. To i dalje ostaje neriješen slučaj i više od godinu dana kako je otišao Cristiano Ronaldo. Tek 18 golova je zabijeno u 11 utakmica... Možda zvuči mnogo za neki osrednji klub, ali ovdje pričamo o Real Madridu. Jedino Benzema zabija golove, ali ni to nije dovoljno jer ako on sam to treba raditi, onda definitivno ne radi u dovoljnoj količini. S druge strane imamo Balea, koji je isto tako bio odlučujuć u utakmicama Reala, ali i on uglavnom solira i to nije dosta, a popratne okolnosti (transfer saga i ozljede) su samo dodatni uteg. Od Hazarda se isto tako očekuju golovi, iako ni on nije klasični strijelac i teško je povjerovati da on može zabiti sam dostatan broj golova. Jović je došao napraviti konkurenciju Benzemi, on nije još zabio pogodak, ali sustav kao da se u određenim situacijama postavlja prema nekim drugim zamislima, a ne prema napadaču da zabija golove. Mariano, koji je možda najviše gladan golova, on nije ni dobio šansu zbog Zidaneovih odluka.

#2 Bez konstantnosti u igri

 - Od 11 utakmica koje je Real Madrid igrao ove sezone ostvario je tek 5 pobjeda, što nije ni pola. Zapravo, Real Madrid nije uspio povezati više od 2 pobjede za redom i sada u posljednja 4 susreta bilježi tek 1 pobjedu. Da stvari budu još gore, Real Madrid i dalje u Ligi Prvaka ne zna za pobjedu nakon dva odigrana susreta. Teško da možemo govoriti kako je ovaj roster vjerodostojan Real Madrida.

#3 Vratar u centru pozornosti

Courtois je postao glavna stvar u Realu Madridu kada se govori o krivcima za poraze. Istina je da Courtois prima golove u svakoj utakmici i da to ne sjeda najbolje Bernabeuu, ali pitaju li se navijači radi li se ovdje samo o probelmu lošeg vratara, posebice ako pogledaju učinak Courtoisa u dresu svoje nacionalne vrste. Oni aplaudiraju Areoli, a njemu zvižde i to ne zato jer je Areola sjajan nego zato jer ne vole Courtoisa, misle kako je on otjerao Navasa iz Kluba, dok nisu isto mislili za Navasa kada je otišao Casillas. Statistika je očajna i kod Belgijanca, od 14 udaraca on je primio 9 golova. Pucali su mu 24 puta, a primio je 12 golova. No kada se dublje uđe u problem primanja golova, jasno se vidi kako je tu vratar najmanji problem.

#4 Intenzitet

 - Na Son Moixu se ponovila povijest. Madrid ponovno nije u utakmicu ušao na najbolji način i ponovno smo u tom dijelu utakmice primili pogodak. Jasno se vidi manjak intenziteta, posebice u obrambenom dijelu na samim počecima utakmice. Villarreal, PSG, Brugge, Mallorca,.. Sve su to utakmice gdje se taj nedostatak lako primjeti. To je problem koji nije saniran od početka predsezone, a najbolje je taj problem demonstrirala utakmica protiv Atletico Madrida, koja je završila tako kako je završila.

#5 Ozljede

 - 22 ozljede do sada sa 16 različitih igrača. Previše, ali previše za sredinu desetog mjeseca. Većina ozljeda je na bazi mišića što sugerira kako je to zaista veliki problem i kako se ovdje ne radi samo o lošoj sreći. Casemiro još nije pao, a on je taj koji igra sve utakmice i nema zamjenu u vidu raspoloživog rostera. Svi znamo koliki je njegov značaj na terenu i svakako stvari iz ove perspektive ne izgledaju dobro.

#6 Vezna linija

 - Vezna linija je mjesto na kojem se utakmice počinju pobjeđivati, a Real Madrid baš na toj poziciji ima jako veliki problem. Prvi problem je i onaj glavni što momčad nema adekvatnu "popunjenost" na toj poziciji i jasno je vidljivo kako to druge momčadi koriste, a druga stvar je da su Kroos i Modrić već dali svoje najbolje dane i vrijeme je za zamjene, kojih nema. Isco daje dojam kako je isto tako u vreći s Lukom i Tonijem, iako se Španjolac cijelo vrijeme koristi na njegovoj neprirodnoj poziciji (dovoljno govori stvar da je Isco počeo kao napadač prije 10 godina, te da se proslavio kao 10-ak prije 8 godina). James isto tako daje sve od sebe na utakmici, ali i on se forsira na krivom mjestu, a to je daleko od gola. I na kraju se ponovno sve svodi na Casemira, koji bi lako mogao puknuti zbog toliko obaveza u utakmici, te Valverdea, koji je tek počeo i ako opterećenje nije potrebno Viniciusu, nije ni Valverdeu.

#7 Bez početne erupcije pojačanja

 - Madrid je ovog ljeta potrošio više od 300 milijuna eura na nove igrače, a niti jedan od njih nije napravio pravi iskorak. Hazard je daleko od svoje najbolje forme, Mendy je većinu vremena ozljeđen, Jović je kompletno izgubljen, Rodrygo jedva da dobija prilike. Nakon utakmice protiv PSG-a Militao je ostavio mnoge sumnje na sebi, iako valja naglasiti kako je u dvije utakmice nakon te pokazao jako dobre izvedbe. No unatoč tom teško ga je vidjeti kako zauzima mjesto Ramosa, dok Varanovo mjesto nije nešto posebno "popravljeno" s njegovim dolaskom.


#8 Zidaneove promjene ne utječu na utakmice

 - Da momčad nije "uštimana" najbolje poakzuju sami počeci utakmica, ali problem se javlja u tom što Real Madrid nema gotovo nikakvu igru unutar protivniičkog 16-erca. Da stvar bude bolja, Real Madrid nema gotovo nikakav učinak od onih igrača koji ulaze s klupe. Osim rotacija (bile one forsirane ili ne), jasno je kako Zidaneove izmjene ne utječu najbolje na njegovu momčad na terenu. Njegove izmjene su lako predvidive, te osim što nema nekih taktičkih promjena s njima, niti jedna od njih nije napravila veći iskorak u onim trenucima kada se utakmica lomi. Što to znači...? Najbolji primjer je utakmica na Son Moixu. Trener Mallorce je vidio da se Sastre muči s Brazilcem i onda ga je prebacio na drugu stranu, kako bi ovaj izbjegao Brazilca, što se pokazalo kao pun pogodak, dok je Zidane u to gledao i vjerojatno se svemu tom divio.

#9 Bernabeu više nije neosvojiva tvrđava

 - Zapravo, ove sezone nismo gledali ugodnu utakmicu na Santiago Bernabeuu. Najgori osjećaj je taj što se stječe dojam da bilo koja momčad može doći do pobjede na našem terenu. Valladolid je ovdje remizirao, Brugge je skoro došao i do pobjede, a Levante i Granada su skoro stigli do preokreta, iako su gubili s 3:0. Dah gotovo uvijek stane svim navijačima kako utakmica odmiče kraju.

#10 Barcelona se počela odmicati

 - Uz sve moguće probleme koje smo prethodno nabrojali, dolazi problem i vječitog rivala. Barcelona je ovu sezonu generalno počela prilično uspavano, izgledalo je kao da su u nekoj vrsti šoka, ali polako su počeli hvatati svoju radnu temperaturu. Da stvar bude bolja, uz ovakav start Barcelone, nakon 9. kola oni su prvi, a mi po tom pitanju nismo uspjeli napraviti potrebnu razliku. Iako se na početku sezone postavljalo pitanje tko je bolji, na to pitanje još nemamo odgovor, ali je činjenica da Katalonci ponovno dolaze do brzine s kojom se natječu, a mi, mi to gledamo i po tom pitanju jedva da radimo išta...


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g