Preskoči na glavni sadržaj

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 5:0 C.D. Leganes


THIBAUT COURTOIS 7,5
 - Thibaut je pokazao koliko je dobar vratar, ponovno! Imao je par intervencija, a posebice bih izdvojio onu kod udarca Oscara Rodrigueza. Ugodno se ponaša kada treba igrati nogom i možemo reći kako polako dolazi na svoje.

DANI CARVAJAL 8,5
 - Dani je danas bio onaj pravi Dani na kojeg smo navikli i prema naprijed i prema nazad. Zajedno s Rodrygo je terorizirao lijevu stranu Leganesa, u obrani je bio neprelazan, a u napadu je omogućio Luki Joviću da se napokon upiše u strijelce s prekrasnom asistencijom.

RAPHAEL VARANE 7,5
 - Varane je isto tako odigrao jednu sigurnu i kompaktnu utakmicu. U obrani nije bilo kikseva, a kod one akcije gdje mu je Hazard gurnuo loptu, da je bilo više taktičnosti između njih dvojice možda bi i Rapha stigao do gola. Sve u svemu rutinski odrađena partija.

SERGIO RAMOS 7,5
 - Isto što u obrani vrijedi za Raphu, to vrijedi i za našeg kapetana. Odigrao je skoro besprijekorno u obrani i u napadu se upisao strijelce iz ponovljenog jedanaesterca. Odradio je sasvim pristojan posao.

MARCELO VIEIRA 7,5
 - Marcelo je danas isto tako bio na razini. Iako to možda nije izgledalo onako brzo kako smo na njega i navikli, on je u napadu napravio razliku i to već s akcijom kod prvog pogotka. Imao je još par pokušaja u napadu, dok preko njegove strane Leganes nije uspio previše prijetiti. Misija obavljena!

CARLOS CASEMIRO 7,5
 - Druga utakmica, ista zadaća, jednak rezultat. To možemo reći za našeg defenzivnog veznjaka, koji je i u današnjoj utakmici bio zadužen za onaj dio "prljavog posla" kojeg je odradio na sjajan način. Nadajmo se da on neće pretrpiti ozljedu jer o njegovoj igri uvelike ovisi i sama igra Real Madrida.

FEDERICO VALVERDE 7,0
 - Fede je i danas bio sjajan, ali mi je jako žao što nije uspio realizirati onu priliku koju u je namjestio Rodrygo. U svemu ostalom Fede je danas bio jako dobar, iako ne možemo reći kako je sve odradio lako jer se u sredini terena mora boriti s neugodnim igračima Leganesa. Na svu sreću, završio je sve uspješno.

TONI KROOS 8,0
 - Nova partija Tonija Kroosa u novoj ulozi na terenu... Nova pohvala za Nijemca, koji se nakon Galatasaraya ponovno upisao u strijelce. Ova pozicija očito Kroosu izuzetno odgovara i na njoj nudi najviše, počevši s realizacijom, više udaraca po protivničkim vratima, te samoj igri prema naprijed i utjecaju na isto. Pohvale!

RODRYGO GOES 8,5
 - 18 i pol godina, a takva klasa. Mada je ovo tek početak, ali uvijek govorimo kako se po jutru dan poznaje. Rodrygo je fenomenalan, on je ono što treba Realu, a s obzirom na godine i na njegovu igru u ovom trenutku, možemo govoriti kako nam je budućnost zagarantirana.

EDEN HAZARD 8,5
 - Hazard je bio izuzetno raspoložen tokom cijele utakmice, pokazao je to jer se kretao po cijelom terenu s velikom slobodom i bio je konstantna opasnost po vrata Leganesa. Šteta što nije uspio zabiti pogodak, ali je izborio jedanaesterac i uvelike je pomogao igračima u napadu. Jedva čekamo sljedeću utakmicu da vidimo što još Hazard može.

KARIM BENZEMA 9,5 *igrač utakmice
 - Karim je danas ekspresno upisao dvije asistencije, zabio je tek jedan pogodak, a mogao je i više da je bilo malo više sreće. Pokazao se kao igrač koji je odlučujuć u napadu Reala i danas najbolji na terenu po našem izboru.

LUKA MODRIĆ 7,5
 - Luka je ušao u igru i odmah je promijenio tok same utakmice. Igra Reala je postala življa i aktivnija, te je izborio penal kojeg je Karim realizirao bez velikih problema. Kada je u formi i kada ima snage, svakako donosi prevagu na stranu Los Blancosa.

ISCO ALARCON 6,5
 - Isco je ušao i ponovno je na trenutke pokazao koliku magiju posjeduje. On se jednostavno ne smije tratiti na poziciji centralnog veznog. Malo je falilo i da zabije pogodak, ali morat će pričekati sljedeću utakmicu za to.

LUKA JOVIĆ 7,5
 - Napokon! Luka je napokon probio tu barijeru i kočnicu prvog gola. Ponovno mu je jedan pogodak poništen za trunku, ali Luka nije odustajao i na sjajnu asistenciju Carvajala postiže pogodak koji će i nama i njemu donijeti veliko olakšanje i koji će mu pomoći da nastavi ovim putem,


ZINEDINE ZIDANE 8,0
 - Zidane je u ovoj utakmici osim tri boda trebao dobru igru, uvjerljivu pobjedu i možemo reći kako je to sve i dobio. Sada u utakmicu za vikend može ući s mirom i lagano ju pripremiti za nešto težeg protivnika nego je Leganes. Svakako, cilj je u ovoj utakmici ispunjen.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g