Preskoči na glavni sadržaj

OCJENE IGRAČA: GALATASARAY S.K. 0:1 REAL MADRID C.F.


THIBAUT COURTOIS 9,0
 - Courtois je u ovoj utakmici pokazao kako je do sada sve bila jednostavno loša sreća. I u ovoj utakmici je intervenirao 3 puta izvanredno u prvom dijelu i tako spasio Real Madrid od samog ponora ponovno na otvaranju utakmice. Nadajmo se da će mu ovo pomoći da podigne svoje samopouzdanje i da će obrana Reala u sljedećoj utakmici izgleda malo čvršće.

DANI CARVAJAL 6,0
 - Dani nam je svakako ostao dužan u akcijama prema naprijed, ali je tokom cijele utakmice veliku muku mučio s Babelom na svojoj strani i Nagatomom, koji je gotovo uvijek bio prisutan u napadu. Možemo reći kako je u gotovo svim situacijama svoj dio posla u obrani napravio kako treba, ali ponavljamo, u napadačkom dijelu je ostao dužan.

RAPHAEL VARANE 6,5
 - Nekoliko dobrih reakcija od strane Varanea tokom ove utakmice, a posebno bih ga pohvalio kod iznošenja lopte. On je taj koji se uvijek nudi i uvijek traži rješenje, a usudimo se govoriti kako je u tom dijelu igre jedan od boljih stopera. No moramo priznati kako je kapetan ponovno preuzeo svu pažnju kada govorimo o intervencijama u obrani.

SERGIO RAMOS 8,5
 - Iako je u par navrata u prvom poluvremenu dosta naivno ispao, kao i cijela momčad, u nastavku Ramos je pokazao zašto o njemu govorimo s velikim respektom. On je svoj dio posla odradio baš onako kapetanski i možemo reći kako je danas bio pola obrane tokom utakmice zbog nekoliko sjajno presječenih lopti, niti jednog izgubljenog duela i isto toliko oduzetih lopti iz posjeda.

MARCELO VIEIRA 6,0
 - Marcelo je ostao dužan prema naprijed, baš kao i Dani Carvajal, ali je imao jako veliku pomoć Casemira i Ramosa, te se zbog njihove sjajne suradnje nije osjetila rupa koju je ostavljao. Nije zadovoljio i ako Zidane ima oči sljedeću utakmicu mora igrati Mendy.

CARLOS CASEMIRO 8,5
 - Strašno je od kolikog je značaja ovaj čovjek za Real Madrid. Ponovno je napravio onaj najvažniji, najprljaviji i najnevidljiviji dio posla posla na utakmici. Bio je pravovremen gotovo uvijek, ali najbolje mu stoji pozicija centralnog veznog kada se lopta iznosi. U dva navrata nije dobro predao loptu u dijelu od 30 metara i da nije imao reakciju na to, skupi bi platili takve greške.

FEDERICO VALVERDE 8,5
 - On i Casemiro su napravili posao hvale vrijedan. Fede je ponovno bio posvuda na terenu, kako u napadu tako i u obrani. Pokrio je jako veliki prostor i pokazao je da on i Case sjajno surađuju i da s njima Kroos dobiva uvelike na slobodi. Diže svoju formu iz utakmice u utakmicu i svakako bi trebao biti starter.

TONI KROOS 9,5 *igrač utakmice
 - Toni Kroos je igrač utakmice zbog pogotka kojeg je zabio i zbog kojeg je Real Madrid pobijedio. Naravno, u svemu tom pomogla mu je zaista maestralna igra, ali to je plod dvojice partnera u veznoj liniji, koji su mu omogućili da bude toliko slobodan na terenu. Valja napomenuti kako je ovo pozicija koja sada Toniju najviše odgovara i ovo je svakako dobitna kombinacija.

EDEN HAZARD 3,5
 - Ne možemo reći kako Belgijanac nije bio aktivan tokom utakmice, ali... Onakve situacije se moraju zabiti, ne može toliko promašivati u jednoj utakmici, gdje se u jednoj prilici lome rezultati. On mora poraditi na svojoj igri i to uvelike ako ne želi da se o njemu počne pričati kao o najlošijem pojačanju Reala ikada.

RODRYGO GOES 7,0
 - Rodrygo je pokazao koliki je talent. U svakom dodiru s loptom želite da napravi nešto, da uđe u dribling, da pukne... On je igrač koji donosi draž gledanja nogometa i individualca. U obrani je Carvajalu pomagao do trenutaka da više nije mogao trčati. Kapa do poda!

KARIM BENZEMA 6,0
 - Karim je bio dobar, aktivan, ali ponovno je promašivao i to je ono što nije ni najmanje dobro. Iako nije imao baš priliku kao Hazard, ne možemo reći kako nije imao više izglednih prilika u kojima je mogao do pogotka. Nažalost, to se nije dogodilo, te se nadajmo da će zabiti u narednoj utakmici.

VINICIUS JUNIOR 5,0
 - Puno driblinga, koji i nemaju baš smisla. Kao da se trudi previše, pa žuri u svemu što radi. Definitivno mora pametnije pristupiti svojim nastupima ako želi napredovati.

JAMES RODRIGUEZ 5,0
 - James je s vremenom dignuo razinu svoje igre, ali je svoj nastup obilježio s čudnim potezima unutar 16-erca. Nije igrao previše za detaljniji opis.

LUKA JOVIĆ -
 - Igrao premalo da bi dobio ocjenu. Pokazao je koliko je željan dokazivanja. Čvrst napadač koji bi nam u ovakvoj utakmici mnogo pomogao da je igrao više.


ZINEDINE ZIDANE 6,5
 - Zidane je ovdje došao do pobjede i ta pobjeda je bila imperativ. Nećemo gledati na koji način je momčad igrala jer to sigurno može bolje. Rezultat je pozitivan i sada treba na tom nastaviti graditi sljedeće utakmice i kako bi vjerojatno i on sam rekao, trebamo uhvatiti kontinuitet.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g