Preskoči na glavni sadržaj

Ovo je RAUL - trenirka, mirnoća, disciplina, treniranje,... i čvrsta ruka!


Kod svake utakmice Castille priča je uvijek ista... Igrači bilo da igraju kod kuće ili u gostima, svi moraju doći jednobrazno obučeni i to je vjerojatno stvar koju običan navijač nikada ne bi uočio. No to je nešto slično što može vidjeti i kod prve momčadi, gotovo svi imaju jednaka odijela, jednake trenirke u kojima dolaze i koliko god se na prvu ruku to činilo "normalnim", to je ustroj koji se mora poštovati i Real Madrid nije jedinka, ali nema mnogo klubova koji imaju takav, pa reći ćemo aranžman oko ustrojstva.

Čak je i sam Raul prije početka sezone rekao kako nema gostujućih utakmica u nekim drugim "uniformama". Čak je zabranio i nošenje slušalica, kao i drugačije tenisice odnosno opremu koju bi mogli eventualno sponzorirati.
Morate biti obučeni striktno u opremu koju ste dobili od Kluba.
To su pravila protiv glamura i potencijalnog razdvajanja u mišljenjima jer jasno je kako plaće u Castilli daleko nadmašuju one koji primaju ostali igrači u drugim klubovima u Segundi B.

U ovom trenutku, na praznike je Raul otišao s nagradom donjeg dijela tabele s 22 boda u 17 utakmica, te s jednom utakmicom manje, zato jer je dvoboj protiv Celte B odgođen i nije još odigran. Prošlo je 5 mjeseci u kojima je poruka od strane legende Real Madrida itekako dobro penetrirala u svlačionicu. Odgovornost, pozniznost, respekt, žrtva i ekipa. Točno tim redom. Prije samog početka treninga Raul je svojim igračima rekao da moraju doći točno sat i 15 minuta na Valdebebas.
Ali... Ako ne dođete sat i pol prije samog početka, to je kao da kasnite.
Privrženost dolazi kroz disciplinu. Čak su i kazne vrlo jasne. Neka nitko ne pomišlja kazati kako je kasnio na bus ili kako je sam bus kasnio minutu jer to neće biti od pomoći.


To sve je iznenadilo čak i one koji se nalaze u prvoj momčadi. Kada dođe na red internacionalna pauza, pa igrači Castille treniraju s igračima prve ekipe, te kada bi igrači Castille izgubili na toj utakmici, Raul bi od njih tražio da nakon utakmice ostanu i trče krugove. Isto vrijedi za gubljenje opreme, pa čak i loše treniranje.

RAD, RAD I SAMO RAD

Iako nije zadržao tu rutinu i s početkom sezone, da ju odrađuje baš svaki dan kada je trening, činjenica je da Raul i sada svake srijede ima dvostruki trening. Morao ga je svesti na tek jedan dan u tjednu/sedmici samo zbog potencijalno mogućih ozljeda. 

Ono što isto tako valja napomenuti je da Raul kreće sa Castillom u kojoj nema nekog od čistih talenata, svi su igrači vrlo mladi i iako se radi o razini treće lige, oni trebaju ili sazrijeti za taj rang natjecanja ili možda neki do igrača nikada neće biti za tu razinu. Rodrygo je odigrao dvije utakmice, Kubo je otišao na posudbu, a nije neistina kada govorimo o krpanju momčadi s igračima iz Juvenil A ekipe.


Morate se brinuti o tom.
To je ono što Raul traži od svojih igrača, gdje posebno naglašava kako oni predstavljaju Real Madrid i kako uvijek moraju biti protagonisti. On s njima pokušava raditi i na aspektu iskustva, a to je kako da manje daju šansi protivniku, da znaju na koji način moraju završiti utakmice, kako na određeni način kontrolirati vrijeme u utakmici. Zapravo svi se slažu da je Raul uvelike zahtjevan.

Pošto je Raul Klub napustio relativno rano (kao igrač) 2010. godine, a pošto su sve to igrači koji su rođeni 1997. godine, pa i mlađi, oni možda ne shvaćaju što Raul predstavlja za Real Madrid.
Oni ne znaju tko je Raul.
I to se ponavlja na Valdebebasu, ne u vidu da ne znaju tko je Raul kao trener nego tko je Raul kao legenda Real Madrida. Oni ne znaju što on predstavlja, ali sada to polako otkrivaju.

Raul je nakon što je okončao svoju karijeru postao predstavnik Real Madrida, a prije dvije godine je počeo raditi s Kadetima Real Madrida. I možemo reći kako je već tada s tom ekipom pokazao da on dobro zna što želi raditi i na koji način predstavlja sve ono što zna o nogometu.

Svi su ostali iznenađeni, ali pozitivno kada su u Real Madrid prije 2 godine stigla dva nova trenera - Raul i Xabi Alonso, baš oni igrači, pa i Španjolci, koji su poznati i koji su ostavili veliki trag u Realu. Ali ono što možda njih dvojicu najviše ističe od ostalih je što ih zaista  za nogomet veže samo ljubavi i samo nogomet. Kada se trebao snimati film o La Fabrici, Xabi Alonso je odmah rekao kako nema namjeru u tom sudjelovati jer za njega nije crveni tepih i pozornica, Raul je u istom trenutku podigao ruke i rekao kako ni on nema namjeru biti pred kamerama.


S dolaskom u Real Madrid Raul je, kao i Zinedine Zidane, te pomoćnik Javier Garcia-Coll dobio plaćen završni ispit od strane Kluba u vidu trenerske licence i to je samo po sebi dovoljan motiv jer pokazuje koliko Klub vjeruje u njih. Garcia Coll za sada nije ostvario neke rezultate, pa ni onda kada je boravio u Castilli, a sada je u tom projektu odlučio sudjelovati i Raul.

No stvari treba svesti tek na početak jer 5 mjeseci u nogometu ne znači previše. U tom periodu je Raul unio svoje zahtjeve i zakone - uniforme, bez luksuza, disciplina, treniranje i čvrsta ruka. Real Madrid uvijek mora biti protagonist s loptom u nogama i u posjedu, te je odlučio prioritizirati rast mlade momčadi. Mlada momčad koja je počela polako rasti i shvaćati što zaista Raul predstavlja ovom Klubu!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g