Preskoči na glavni sadržaj

Carvajalova era u Real Madridu


Mendizorroza ovog vikenda je pokazala je činjenicu da je ovo najbolji ulazak u sezonu od strane Danija Carvajala kako igra za Real Madrid. Branič je ovog puta bio odlučujuć s drugim pogotkom na utakmici koji je Los Blancosima donio trijumf, ali je označio i sjajan period kojeg u ovom trenutku prolazi Španjolac. Ovoga ljeta je dao i intervju u kojem je javno obznanio veliku ljubav prema Real Madridu, a evo što je poručio preko svojeg profila nakon utakmice protiv Alavesa:
To je osjećaj radosti, sreće i strasti... Kada zabiješ pogodak za Klub kojeg voliš najviše.

Ovo će biti 7. sezona kako Dani Carvajal igra kao neosporavani starter na desnoj strani obrane Real Madrida. U Madridu je jako teško imati sigurno mjesto u startnih 11, a on to radi već 7 sezona uzastopno. Zajedno s Ramosom, Marcelom i Karimom... On je još jedan od onih iz stare garde koji čine 'kralježnicu' ovoga Kluba. On je kroz svoju povijest utjelovio igranje na desnoj strani, te možemo reći da ako ovako nastavi neće dugo trebati da se svrsta među legende poput Salgada, Chenda, koji su isto tako igrali njegovu poziciju. Uz odlične igre, gdje u svakoj utakmici možete vidjeti da Dani daje sve od sebe, on je bio sudionik jednog od najuspješnijih razdoblja Real Madrida u povijesti, a tu posebno valja naglasiti 4 trofeja Lige Prvaka unutar 5 godina.

Bez konkurencije na svojoj poziciji


Njegova pozicija u Real Madridu nije dovedena u pitanje još od 2013. godine kako je počeo konstantno igrati u Klubu. Iste sezone je dobio bitku s Arbeloom, te je počeo utakmice kao što su finale Copa del Rey i finale Lige Prvaka. I njegova dominantnost na toj poziciji traje i dan danas, a i ove sezone je od 19 mogućih utakmica odigrao njih 16 kao starter kroz LaLigu i Ligu Prvaka. Valja napomenuti kako je ovo sezona u kojoj je do ove točke natjecanja odigrao najviše utakmice.

I možemo slobodno reći kako je Alvaro Odriozola posljednja žrtva Danija Carvajala ako gledamo one igrače koji su došli praviti konkurenciju našem Daniju u Klubu. Tu poziciju je preuzeo od Arbeole, te je deklasirao i Danila u toj borbi, a svi znamo da je Danilo bio jedan veliki ulog Real Madrida. Kada je stigao Achraf, on nije odlučio spustiti gard, a to je napravio sada i sa Odriozolom. Alvaro Odriozola bio je drugo veliko ulaganje za tu poziciju (nakon Danila), ali Carvajal je jednostavno uvijek prisutan.

Bijela priča Danija Carvajala


Dani Carvajal je svoje ime u dresu Real Madrida napravio velikim i jedan je od onih koji su ga pronijeli kroz zlatno doba Real Madrida. Za vrijeme koje je proveo u Real Madridu osvojio je 14 titula. Prešao je i brojku od 250 utakmica za Klub i kao raketa hita ka 300. nastupu. Sa 1.440 odigranih minuta ove sezone Dani Carvajal je pokazao da je veliki oslonac u Real Madridu, ali da se na njega može računati i kada treba zabiti pogodak.

Zidane u njega ima maksimalno povjerenje. Ali svakako valja naglasiti kako ga i ozljede dobrim dijelom zaobilaze. Ako je za vjerovati statistici kroz nekoliko prošlih sezona, on jedva da je imao koju fizikalnu ozljedu. Prošle sezone bio je odsutan 100 dana (okvirno), ali to je bilo zbog poblema koji se ne dotiču mišića nego bakterije u krvožilnom sustavu. To je bio problem Danija, kojeg je na svoju i našu sreću riješio, te se vratio kao starter i siguran nositelj svoje pozicije.



Igrači koji su igrali poziciju Carvajala prije njega u modernoj povijesti

Chendo: '6. član Quinita del Buitre'

Chendo je u Real Madridu proveo 16 sezona kao elitni profesionalni nogometaš, te je uvijek branio samo jedan grb, a to je bio grb Real Madrida. On je u pola tih sezona bio siguran starter, a tek tri utakmice mu fale da dođe do brojke od 500 utakmica. Za prvu momčad Real Madrida debitirao je 1981/82 sezone s 23 godine, ali je sve do sezone 1983/84 čekao na sezonu gdje će dobiti dobru minutažu i u toj je odigrao 30 utakmica. On ima briljantan rekord, a to je 19 osvojenih titula, a u njima je 7 ligaških titula i 7. trofej Lige Prvaka, taman prije nego se oprostio.


Salgado: neumorni bek, prva opcija kod svih trenera

Stigao je iz Celte Vigo i odmah je u sezoni 1999/00 zauzeo startnu poziciju, a u Madridu se zadržao 10 sezona. U 7 sezona bio je isto tako neosporavan starter. S Madridom, Salgado je bio prvak Španjolske, Europe i Svijeta. On je bio neumoran trkačk i prva opcija kod svih trenera, a ukupno je s Realom osvojio 11 titula. U sezoni 2006/07 kada je u Real Madrid stigao Fabio Capello, njegova snaga je polako počela padati, pa je poziciju desnog beka dijelio s Ramosom i Miguelom Torresom.

Arbeloa: vratio se u Klub zbog mogućnosti da igra na bilo kojoj strani

On je za prvu momčad debitirao 2004. godine, ali je na povratak čekao sve do sezone 2009/10 jer je tada bio još mlad. Nakon što je to vrijeme proveo na sazrijevanju u Engleskoj, vratio se u startnu postavu Reala zbog iskustva i sposobnosti igranja na bilo kojoj strani obrane. On je tako skupio minute, ne samo na desnoj nego i na lijevoj strani. Salgado je tada bio na odlasku, a on je u konkurenciji bio bolji od Miguela Torresa, Cicinha, no valja napomenuti kako je već tada Ramos polako počeo igrati centralnog braniča. Osvojio je 8 titula s Realom u svojem periodu, od kojih valja izdvojiti dva trofeja Lige Prvaka, gdje je 11. trofej Lige Prvaka za Real Madrid bio njegov klimaks u sedmoj sezoni u dresu Los Blancosa. 4 sezone je proveo kao starter, sve dok nije stigao Dani Carvajal.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g