Preskoči na glavni sadržaj

OCJENE IGRAČA: REAL MADRID C.F. 2:0 R.C.D. ESPANYOL


THIBAUT COURTOIS 8,5
 - Iako nije bilo nekih efektnih intervencija i obrana, moramo napomenuti kako je Courtois svoj dio posla odradio na nevjerojatno visokoj razini. Cijeli susret je odigrao bez iti jedne pogreške u istrčavanju i u kupljenju lopti. Organizacija obrane je bila na razini, nastup dobar do detalja!

DANI CARVAJAL 7,0
 - Dani je i u ovoj utakmici napravio sjajan posao u obrambenom dijelu, gdje je bio gotovo neprelazan, ali prema naprijed nije ponudio ono što inače ponudi. Naravno, možemo reći kako jednim dijelom zasluge idu i Espanyolu, ali od Danija u tom dijelu igre svakako očekujemo više.

RAPHAEL VARANE 9,5 *igrač utakmice
 - Rapha je po našem izboru igrač utakmice. Postigao je ključan prvi pogodak koji je utakmicu u neku ruku odveo u jednosmjernu ulicu. Osim tog, u obrani je igrao isto tako gotovo perfektno. Svaki skok, svaki duel, svaka intervencija je bila na razini stopera Real Madrida. Kapa do poda na nastupu!

SERGIO RAMOS 8,0
 - Napokon da je i kapetan odigrao susret u kojem nije na neki način krvi za pogodak. Dobro je čitao igru, sjajno se nametnuo kao vođa obrane i igrao je do detalja jako dobro i sigurno. Ovakav nam Ramos treba.

FERLAND MENDY 6,5
 - Na kraju je svoj sasvim solidan nastup pokvario crvenim, bespotrebno dobivenim kartonom. Jednostavno je zakasnio sa startom, a to se u ovakvim trenucima ne smije događati. Mendy je tokom utakmice bio rezolutan, konstantna opasnost po svojoj strani za protivnika, ali nažalost nije uspio doći ni do pogotka (par udaraca), pa ni do asistencije.

CARLOS CASEMIRO 8,0
 - Iako je njegova uloga jednim (većim) dijelom nevidljiva, možemo slobodno kazati kako Casemiro iz utakmice u utakmicu pokazuje zašto ga Zidane nema namjeru rotirati i zašto ga ne štedi, iako igra na rubu žutog kartona. On je tu kada god treba pokriti bilo kakvu rupu, kada god treba napraviti prekršaj, kada treba prenijeti loptu... Ključan i nezamjenjiv dio Real Madrida u ovom trenutku.

FEDERICO VALVERDE 7,5
 - Federico je ponovno odradio lavovski dio posla u veznoj liniji, posebice kada gledamo količinu pretrčanih dionica. S tim uvelike pomaže Casemiru, ali i krilnim igračima, s kojima je ponovno jako dobro surađivao i u napadačkom dijelu igre. No fali malo mirnoće kod točne predaje lopte.

TONI KROOS 7,0 
 - Nije ovo bila najbolja partija Tonija Kroosa, posebice ako izuzmemo nekoliko situacija u kojima nije najbolje odreagirao. No uvelike je sudjelovao u izgradnji napada, te je obranu igrao na standarno dobroj razini. Svakako, može bolje.

VINICIUS JUNIOR 7,5 
 - Vini je danas odigrao jako dobru utakmicu, mada se nije upisao u strijelce ili asistente. Pokazao je ono što svaki igrač Reala mora imati, a to je strast i želja za igranjem. Pokazao je nekoliko sjajnih minijatura, te i samu činjenicu da je popravio svoj udarac.

RODRYGO GOES 7,5 
 - Rodrygo je isto tako pokazao sjajnu ambiciju igranja, te je u nekoliko navrata prikazao da se radi o nevjerojatnom igraču. Ni on se nije upisao u listu asistenata ili strijelaca, ali je taktički odigrao sjajno. Nadajmo se da će dobiti priliku i na lijevoj strani.

KARIM BENZEMA 7,5
 - Pogodak i asistencija u pobjedi od 2:0. Više nije bilo ni potrebno. Svakako, ne možemo reći da je ovo bila najbolja partija Karima jer se trebao ranije pobrinuti da ova utakmica bude riješena.

LUKA MODRIĆ 7,0
 - Nastavio je tamo gdje je stao Toni Kroos. S ulaskom je odmah preuzeo konce igre u svoje ruke, ali nekako kao da je to sve kopnilo kako je vrijeme na terenu prolazilo. Svakako, pokazuje da je željan igre i on će vjerojatno krenuti od prve minute protiv Bruggea.

EDER MILITAO -
 - Ušao kao taktička zamjena zbog crvenog kartona Mendyja. Igrao premalo za ocjenu i detaljan opis.

BRAHIM DIAZ -
 - Ušao pred kraj utakmice. Pokazao je da je željan veće minutaže i igranja. Nadajmo se da bi to mogao dobiti protiv Bruggea.


ZINEDINE ZIDANE 8,5
 - Zidane je u ovoj utakmici došao do onog najvažnijeg (3 boda). nastavio je uspješan niz utakmica i sada se može okrenuti ka pripremi ekipe za utakmicu protiv Bruggea. Ovdje je dao priliku Viniciusu i Rodrygu, a nadajmo se da će Brahim, pa i Jović dobiti svoju priliku protiv belgijske ekipe.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g