Preskoči na glavni sadržaj

Madridu slijede utakmice finala na Mestalli i na Camp Nouu


Iz tjedna/sedmice u tjedan/sedmicu osjećaji oko ovog Reala i oko potencijalnih osvajanja ove sezone se popravljaju i postaju boljima. Od poraza protiv Mallorce 19.10.2019. godine Zidaneova momčad počela je ostvarivati dobre rezultate - 7 pobjeda i 2 remija. U tek dvije utakmice nismo stigli do pobjede (Betis i PSG), ali i u tim utakmicama smo bili daleko superiorniji u odnosu na naše protivnike.

S pobjedom od 2:0 protiv Espanyola, Zidane je ostao u samom vrhu natjecati se sa Barcelonom. 10 dana je ostalo do Clasica, a Real Madrid se sada nalazi u situaciji, koju je bilo gotovo nemoguće zamisliti prije tek mjesec dana. Real Madrid je u vrhu tabele LaLige, bori se za prvo mjesto, te je prije posljednje utakmice u grupnoj fazi Lige Prvaka osigurao prolazak u knockout fazu.

I od samog debata koje su se stvorile tokom predsezone, Zidane je uspio pobjeći. Čak ni 3:7 protiv Atletico Madrida u New Yorku nije promijenilo njegovo mirno stanje uma: "Sigurno ćemo se zabaviti ove sezone", rekao je Zidane nakon te utakmice. I vrijeme je pokazalo kako je francuski trener bio u pravu i već sada se njegova momčad nalazi 8 bodova ispred Simeoneove unatoč jednoj utakmici manje.

Sve to je nakon svih diskusija u kojima je Zidaneova pozicija bila pod upitnikom dovela njegovu situaciju ponovno u mirniju luku.

12/12 - najbolje izdanje verzije Zidane 2.0

4 uzastopne pobjede u LaLigi su postavili postolje za ovu stvar. To je nešto što se nije dogodilo u Realu otkako je Solari bio trener. Između 13.01. i 1:2 na terenu Betisa, te 09.02. na terenu Atletico Madrida (1:3) Real Madrid je tek sada uspio povezati 15 bodova u kompletu. I baš s tim pobjedama se i onaj početni zaostatak prošle sezone za Barcelonom se izuzetno smanjio. I nakon toga je uslijedio kolaps. Iako je Real Madrid pobijedio u Amsterdamu s 1:2, Girona je stigla na Bernabeu i uzela pobjedu. 

Ovaj Madrid sada ima 9 uzastopnih utakmica bez poraza i ovo je najbolji niz otkako je Zidane ponovno na klupi Los Blancosa. Da bi pronašli bolji period morali bi se vratiti u 2017. godinu, gdje smo nanizali 12 utakmica bez poraza - od 22.02. do 23.04..

Vinicius je onaj kojeg poznajemo

I u isto vrijeme u kojem mu se igrači ozljeđuju, Zidane je vratio u formu one koje ima na raspolaganju. Oni igrači koji su se činili otpisanim, sada ponovno imaju ulogu i izgledaju u dobroj formi. To je situacija koju je nedavno proživio Isco, a s utakmicom protiv Espanyola i Vinicius. Mladi Brazilac je iskoristio sve ono što mu je Zidane dao u ovoj utakmici. Prije njega i Isca to su napravili: Valverde, Militao, Mendy, pa čak i Areola. Svi oni su pokazali da Zidane itekako može računati na njih.

Courtois je postao zid

Ako je za pogledati posljednjih 6 kola, svakako nas može radovati i ta čvrstoća koju napokon imamo u obrambenom dijelu. Zapravo, stvar koju najviše valja istaknuti je sigurnost koju daje i pruža Thibaut Courtois je nevjerojatna, iako je imao prilično kompliciran ulazak u sezonu.

Belgijanac je bio u fokusu kritika, ali je uspio povratiti svoje pouzdanje. Sve je na kraju rezultiralo s dobrim nastupima, a to tako poprati i statistika. Courtois je u posljednjih 8 susreta (LaLiga) primio tek dva pogotka. Mallorca i Real Sociedad su ti klubovi koji su na neki način uspjeli pronaći put do mreže.

Nakon tog kompliciranog početka sezone u kojem Courtois nije mogao ne primiti pogodak (iako je to bila krivnja cijele obrane), on je sada učvrstio svoje mjesto između vratnica. Protiv Espanyola nije imao nekog pretjeranog posla, ali svaki put, kod svake intervencije i istrčavanja, igranja nogom,... Courtois je bio besprijekoran.

Sevilla, Atletico, Leganes, Betis, Eibar i Espanyol - sve su to ligaške utakmica u kojima Belgijanac nije primio niti jedan pogodak. Isto tako, uz ove susrete, treba naglasiti i dvije utakmice protiv Galatasaraya (u prvoj u Istanbulu je spasio Real sa svojim intervencijama) u kojima isto tako nije primio niti jedan pogodak. I na kraju, to bi u totalu bilo 8 utakmica ove sezone u kojima Thibaut nije primio niti jedan pogodak.

Kroos - drugačiji igrač u odnosu na prošlu sezonu

O Nijemcu se zaista mnogo pričalo u toj lošoj prošloj sezoni koju je Real Madrid proživio. Jučer je napustio igru, a od strane Bernabeua je zaradio ovacije. On jučer nije odigrao svoju najbolju utakmicu, ali to nije bilo potrebno da Bernabeu primijeti kako on igra nogomet ove sezone na drugačijoj razini. I nema sumnje da Zidane i budućnost planira s njim. Nadajmo se, još jednu uspješnu etapu punu trofeja!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g