Preskoči na glavni sadržaj

OCJENE IGRAČA: Real Zaragoza S.A.D. 0:4 Real Madrid C.F.


ALPHONSE AREOLA 8,5
 - U ovoj utakmici Areola nije primio pogodak, te osim sjajnoj obrani to zasluga mora pripasti i njemu. U par navrata je pokazao da se radi o sjajnom vrataru, te je čiste prilike obranio bez imalo problema. Pokazuje da je u formi, iako nije prvi izbor.

DANI CARVAJAL 7,5
 - Dani je pokazao ono što nam je falilo na utakmici protiv Valladolida. Iako je Nacho odigrao perfektan susret, Dani je s razlogom starter na toj strani. Sjajna ponavljanja, sjajno iznošenje lopte, sjajan u oba pravca... Samo tako Dani!

RAPHAEL VARANE 9,0
 - Varane je danas postigao prvi pogodak i tako utakmicu odveo u jednom smjeru. Ali to nije razlog zbog čega kotira da bude jedan od najboljih na susretu... Njegova kompletna igra počevši od onog kada Real ima loptu u posjedu, pa do onog kada je nema i kada se brani. Perfektna utakmica od prve do posljednje minute.

SERGIO RAMOS 8,0
 - Ramos je isto tako u ovoj utakmici igrao kapetanski, ali Varane je bio mnogo aktivniji i više se igralo preko njegove strane. Pokušao je i kapetan doći do pogotka, te se u nekoliko navrata u drugom dijelu "spustio" do protivničkog 16-erca, ali lopta nije njega pronašla. Zidane ga je malo odlučio sačuvati i tako izvadio iz igre prije kraja.

MARCELO VIEIRA 5,0
 - Marcelu najvjerojatnije fali konzistentnosti u minutama, samo je pitanje može li si Real Madrid priuštiti da Marcelo igra i traži se kako bi od njega dobili ono najbolje ili će do toga morati dolaziti gradacijski. U obrani nije bio najbolji jer je dosta "puhalo" po njegovoj strani, a u napadu je izgubio nekoliko dobrih lopti, posebice u drugom dijelu kada mu je vjerojatno pala i snaga.

FEDERICO VALVERDE 7,5
 - Fede nije bio na onoj razini iz prijašnjih utakmica, to se mora naglasiti, ali igrao je jednu sasvim novu poziciju danas (poziciju Casea), te je i to odradio na sjajnom nivou. Iako nije bio toliko dobar kao u ranijim susretima, njegova energija je neiscrpna i samo tako treba nastaviti dalje!

TONI KROOS 9,5 *igrač utakmice
 - Toni je po našem odabiru igrač utakmice. Tokom današnjeg susreta diktirao je tempo same utakmice, ali i igre Reala, te je asistirao prva dva pogotka. Što više treba?!

JAMES RODRIGUEZ 7,5
 - S loptom u nogama sjajan, bez lopte se vidi trud i želja, ali je u nekoliko navrata zaista naivno ispadao. On može još mnogo bolje, ovo je bila pozicija koja mu odgovara, ali svakako mora poraditi na igri u obrani i nakon toga definitivno može konkurirati za mjesto u startnoj postavi. Sjajno je odigrao onaj "dupli pas" sa Viniciusom.

LUCAS VAZQUEZ 7,5
 - Lucas je isto tako večeras bio na zavidnoj razini. Postigao je drugi pogodak, koji je samo potvrdio ono što je Varane započeo, ali i osim toga... Lucas je danas odradio veliki dio posla i u obrani, ali i u napadu. Stalno je dolazio i ubacivao se po svojoj strani, te je uvelike pomogao Carvajalu. Pravi radnik!

VINICIUS JUNIOR 8,5
 - Vini je danas zabavljao publiku sa svojim minijaturama tokom utakmice i plesom oko lopte. Pokazao je ponovno koliki talent posjeduje, a sve je okrunio s pogotkom koji je apsolutno riješio pitanje pobjednika!

LUKA JOVIĆ 5,5
 - Luka je danas bio zaista indisponiran, ali... Činjenica je da mu ovaj način igranja Reala ne odgovara i da on tu ne može dati mnogo. Uz dužno poštovanje, on mora raditi više, biti mnogo aktivniji i gristi više, ali... Lopte mu ne dolaze onako kako bi trebale, ne traži ga se pošto-poto i sve kada se pogleda, mora bolje, ali uvelike to ovisi o njegovim suigračima.

NACHO FERNANDEZ 6,5
 - Nacho je ušao umjesto Ramosa u igru i svoj dio posla do kraja utakmice je odradio sasvim korektno.

BRAHIM DIAZ 7,0
 - Neminovno je kako ovaj igrač mora imati veću minutažu. Zalaganje na terenu i živost koju donosi je nešto strašno. Talent ima, samo je pitanje na koji način će ga koristiti Zidane jer je Brahim jasno pokazao za što se on opredijelio.

KARIM BENZEMA 7,0
 - Karim je ušao u igru i napravio ono najvažnije, a to je postigao pogodak koji će mu već za subotu biti veliki poguranac prema naprijed. Napokon je prekinuo post bez golova i sada može nastaviti s ovim golom neki novi niz!


ZINEDINE ZIDANE 8,5
 - Zidane je u ovoj utakmici odlučio odmoriti igrače poput Courtoisa, Modrića, Casemira u potpunosti, a dobro je sačuvao i Benzemu, te Ramosa. Prošao je dalje i sada se može okrenuti razmišljanju o tom kako i što napraviti u sklopu El Madrilena.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g