Preskoči na glavni sadržaj

10 nepoznanica u Real Madridu za 2020. godinu


I kako za svaki klub, tako i za Real Madrid kreće novih 12 mjeseci u kojima je sasvim normalno da se javljaju određene nepoznanice, koje mogu postati jasnima tek s prolaskom vremena. No kako sve biva kod Los Blancosa, tako će i ove nepoznanice biti rješene na jedan ili drugi način u ovisnosti o rezultatima. Sve počinje s trenerom, on se odlučio za veterane u momčadi, te je na određeni način podmladio momčad, te nije dovodio suluda pojačanja jer je jednim okom pratio koji igrači mu dolaze nazad s posudbe. Najbolje je da krenemo...

ZINEDINE ZIDANE


On najbolje od svih nas zna da je njegova budućnost u velikoj zavisnosti o rezultatima. U svojem prvom mandatu ih je napravio, bili su veliki. I sada se vratio u drugi mandat kada je skupio dosta energije i pokušava cijelo vrijeme povratiti natjecateljski duh kod ovog Real Madrida, koji se s početkom 2019. u totalu zagubio. Ako osvoji bilo koji trofej (ne računamo ovdje španjolski Super Kup) sasvim je jasno da će nastaviti kao trener Real Madrida i naredne sezone. U slučaju suprotnog, ako ne dođe do Cibelesa na kraju sezone, njegova budućnost postaje kompliciranija. No valja napomenuti kako bi se možda u njegovom slučaju mogao razmatrati i sami učinak Reala, odnosno koliko bi daleko dogurali u LaLigi, Ligi Prvaka, pa čak i Copa del Reyu. U ovom trenutku rezultati i sama igra Reala kotira mnogo bolje nego se to činilo na startu sezone i nadajmo se da će u ovom ritmu i nastaviti.

SERGIO RAMOS


On je neosporni lider ove grupe i cijele ekipe, te će ove godine u 3. mjesecu napuniti 34 godine. Pitanje je kako će Real Madrid odraditi kompletnu priču oko njega i na koji način bi se trebao srediti njegovo produljenje ugovora. S tim treba imati na umu da Ramosu ugovor istječe u ljeto 2021. godine, i on i Klub će razgovarati i pregovarati oko najbolje opcije za obje strane. Madrid je inače poznat po tom da s igračima koji prelaze preko 32 godine starosti ne obnavlja ugovor na više od 1 godine. Hoće li Sergio prihvatiti još samo jednu godinu? Hoće li Real Madrid za ispunjenje novog mita prekršiti svoje pravilo?

LUKA MODRIĆ


Luka je već prešao dobnu starost od 34 godine,a  to ga svrstava u isti koš kao i Sergia Ramosa. Njegov ugovor s Real Madridom istječe kao i Ramosu u ljeto 2021. godine. Iako je sada Luka mnogo bolji u odnosu na prošlu godinu kada je izgledao iscrpljeno nakon 13. trofeja Lige Prvaka i finala Svjetskog Prvenstva, činjenica je da nije bio starter u onim važnijim utakmicama Real Madrida. To baš i nije status u kojem se Luka može osjećati ugodno i samim tim je njegova budućnost ne poznanica. Zaista bi bilo jako čudno vidjeti da ostane i sljedeću godinu, te da ne dođe do obnove ugovora, te da besplatno nakon toga napusti Real Madrid. Ako je za suditi po posljednja dva ljetna prijelazna roka, Inter i Milan su dva puta dolazili pitati Los Blancose koliko koštaju njegove usluge. Ali, ako nisi starter, onda je pitanje koliko Klub zaista računa na tebe.

MARTIN ODEGAARD


Njegove igre u prvom dijelu sezone u dresu La Reala su stavile znak uzbune u Real Madridu, iako je sam igrač jasno rekao kako je dogovorio dvije godine posudbe. Ali kako sada stvari stoje, na kraju ove sezone Martin bi trebao sjesti s oba kluba za stol i dogovoriti svoju budućnost. Spominjala se neka kompenzacija za Sociedad, ali Real Madrid bi svojeg igrač pokušao vratiti nazad bez da plati ikakvu otkupninu. Ovakav mladi Norvežanin, koji je sazrio i koji igra sjajno mora sljedeće sezone igrati u dresu Real Madrida i ako se to ne dogodi, to bi moglo izgledati jako čudno. S ovakvim nastupima kakve pruža ekipi sa San Sebastiana mogao bi i u dresu Los Merenguesa odigrati vrlo važnu ulogu. Njegov plan nije vratiti se i ne igrati u kontinuitetu.

VINICIUS JUNIOR


Ovo nije bila polusezona kakvu je Vinicius priželjkivao jer nakon prve utakmice Zidane nije toliko računao na njega i odlučio se za mladog Rodryga, koji ga je prešišao u vidu minuta i postignutih pogodaka. Ovo će biti njegova godina nametanja treneru i pokušaja da se dograbi startne pozicije, a konkurencija izgleda vrlo zastrašujuće. Veliki problem, koji ga proganja od dolaska u Madrid je nedostatak smirenosti i staloženosti kada se radi o zabijanju golova. Činjenica je da bi Vinicius vrlo lako mogao biti taj koji ide na Olimpijske Igre (kraj 7. i početak 8. mjeseca), jasno je kako mora igrati u startnoj postavi i dokazati se da je spreman i za to.

EDEN HAZARD


To je definitivno bila misterija za sve nas i mnogo pitanja je postavljeno na ovu temu, ali uskoro bi trebali znati kada se Eden Hazard vraća na teren nakon ozljede protiv PSG-a 26.11. prošle godine. Njegov povratak nema jasno definiran datum, a kako mediji navode ne izgleda da će to biti tako skoro jer na svim slikama treninga Hazarda nema ni blizu travnjaka, on sve svoje treninge i rekuperacijske procese obavlja u teretani. Hazard je imao tu nesreću da se ozljedi baš onda kada je počeo pokazivati najbolju verziju, a za to mu je trebalo nešto više od mjesec dana da ju počne prikazivati. Madrid će ga trebati čim prije to bude moguće. I tu odmah možemo dodati i liječničku nepoznanicu od strane Marca Asensija. Ni njegovo stanje se još ne zna jasno. Trebao bi se vratiti ove godine, ali jasan datum je i dalje u magli.

JAMES RODRIGUEZ


Nakon svoje posljednje ozljede, Kolumbijac je ponovno dostupan, ali ako ćemo gledati trenutno stanje vezne linije Real Madrid, zaista je jako teško vidjeti bilo kakvu priliku za Jamesa. Iako se ne zna kakvu bi ulogu mogao imati James u ovom Madridu nekako sve pokazuje ka ljetu i njegovom izlaznom transferu. Jamesov ugovor s Madridom istječe u ljeto 2021. godine i ako se ne dogodi neka ekspresna promjena, Klub nema namjeru s njim obnoviti ugovor. Čak u obzir ne dolazi i sama činjenica da takav igrač Klub napusti bez ikakve odštete. Jasno je kako će Real Madrid ovdje morati poduzeti određene mjere.

LUKA JOVIĆ


Kako bi Madrid mogao riješiti problem postizanja pogodaka? Karim Benzema zabija golove, ali ni on ne može sam, dok napadač iz Srbije nikako ne može dobiti pravu priliku ili kontinuitet da krene zabijati. Do sada je postigao jedan pogodak jer ga je VAR za milimetre uvijek spriječio da zabije više. Real Madrid od svojih napadača mora tražiti više, posebice ako se namjerava natjecati s Barcelonom u LaLigi, pa i Ligi Prvaka. Gareth Bale je isto tako jedna od nepoznanica za ovu sezonu jer se od njega očekuje isto tako oko 20 golova, a trenutno se nalazi na 2 i oba je postigao u jednoj utakmici.

KYLIAN MBAPPE


S ugovorom do ljeta 2022. godine baš sada će i sam Mbappe, morati razmisliti o svojoj budućnosti, kao i Perez o tom je li Francuz njegov novi veliki Galactico? Hoće li na kraju Mbappe obući bijeli dres? U ovom trenutku on nema namjeru obnoviti ugovor s PSG-om, te nastavlja skupljati incidente s Tuchelom. Ima 21 godinu i možemo kazati kako je i više nego spreman napraviti iskorak u Klubu kao što je Real Madrid. Zidane je jasno govorio kako mu se Mbappe sviđa i to u nekoliko navrata, a valja napomenuti kako bi možda tek iduća godina i ljeto 2021. moglo biti ključno za njegov dolazak u redove Real Madrida ako se to ne dogodi sada.

PAUL POGBA


Istinski zahtjev Zidanea otkako se vratio na klupu Real Madrida početkom trećeg mjeseca prošle godine je Pogba i čini se kako je to ostalo sve do danas. Pogba i dalje ne igra pod izgovorom ozljede na fizičkoj bazi mišića, ali pitanje je koliko to sve ima veze s potencijalnim transferom u Real Madrid. Iako je erupcija Federica Valverdea malo sve otjerala od zamisli transfera Pogbe, činjenica je da Zidane neće odustati od svojeg sunarodnjaka, baš kao ni od Mbappea za sezonu 2020/21. Možda čak obojica na kraju i zaigraju u dresu Real Madrida zajedno.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g