Preskoči na glavni sadržaj

OCJENE IGRAČA: Real Valladolid C.F. 0:1 Real Madrid C.F.


THIBAUT COURTOIS 8,5
 - Iako se na prvu doima možda kao i velika ocjena, ali Courtois je danas igrao bez iti jedne greška uz sjajne intervencije u prvom, pa i u drugom dijelu. Nekoliko puta je krasno obranio udarac/ubačaj, te svakako treba pohvaliti njegovu koncentraciju i kod igranja s nogom!

NACHO FERNANDEZ 9,5 *igrač utakmice
 - Igrač utakmice! Kada god igra, nikada ne iznevjeri, dapače... Utakmica je bila teška i kada bi čovjek očekivao od nekih igrača iz napada, pa onda Ramosa ili Casemira da se pojavi, tu uskoči Nacho i riješi utakmicu, te postavi Real na vrh tabele! U obrani je isto tako bio jako dobar!

RAPHAEL VARANE 7,5
 - Varane je danas igrao jako dobru utakmicu, ne samo u vidu obrane gdje je zaista bio gotovo nepogrešiv nego i u vidu igranja s loptom i iznošenja lopte. Sjajno se kreće, sjajno čita akcije i prostor i to je svakako jedna od glavnih karakteristika koje ima i u vidu fizičkih predispozicija zbog čega i je tako dobar stoper.

SERGIO RAMOS 7,5
 - Ne možemo reći kako Ramos danas nije imao problema, posebice s Unalom u prvom dijelu, ali kapetan je u velikoj većini duela izašao kao pobjednik. Možda je za zamjeriti i njemu i Varaneu ono ispadanje kada je pojavio Mendy i spriječio Guardiolu da postigne pogodak.

FERLAND MENDY 8,0
 - Napadački je probao, pokušao, nekoliko puta probio, ali gotovo svaki put krivo ili odlučio ili krivo dodao. No u obrani je strašan, Antonito se nije naigrao, ali ni bilo tko drugi. Koliko je god Nacho zaslužan za zabijeni pogodak, toliko je Mendy zaslužan za ne primljeni jer je blokirao Guardiolu u ključnom trenutku kada je cijela obrana ispala.

CARLOS CASEMIRO 8,5
 - Pa slobodno možemo reći jedna doktorska partija od strane našeg Casea. Tehnički izvanredan, taktički isto tako, sjajno postavljanje. I bez Valverdea odigrao je strašnu utakmicu i osim što je držao čvrstoću u veznoj liniji, valja napomenuti kako je uvelike sudjelovao i u napadu, a VAR mu je poništio pogodak za dlaku!

LUKA MODRIĆ 7,0
 - Luka Modrić nije nastavio sa svojim sjajnim partijama iz prošlih susreta. Imao je nekoliko dobrih akcija u svojoj režiji, ali ne možemo biti prezadovoljni s onim što smo gledali, posebice ako govorimo o izgubljenim loptama. Tempo utakmica je veći, Luka ima godina možda bi bilo dobro kada bi dobio veći odmor... Već sada protiv Zaragoze.

TONI KROOS 8,0
 - Ključna asistencija, a mogao je imati i još jednu kod poništenog gola Casemira. Istina, Kroos nije toliko igrao dobro jer je imao i grešaka, ali isto tako moramo reći da je njegovo zalaganje na terenu bilo veliko. Nekoliko puta je sjajno oduzeo loptu i pokušao to sve završiti udarcem, koji je završio u bloku.

ISCO ALARCON 6,5
 - Isco isto tako nije imao svoj dan, definitivno. Previše se carini lopta tamo gdje se to ne bi trebalo raditi, pa čak i neki ulasci u dribling nisu poželjni. Bilo ga je svuda, a gotovo nigdje, iako ona asistencija ka Benzemi je bila predivna i vjerojatno bi ju neki drugi napadač pretvorio u pogodak!

RODRYGO GOES 7,5
 - Rodrygo je dao sve od sebe, na kraju je izašao vjerojatno zbog umora. Kod njega se vidi koliko je fizički slabiji u odnosu na ostale igrače i dosta fizičkih duela gubi, ali zato kada ima prostora, tada izgleda sjajno. Dosta se kretao, a u drugom dijelu natjerao je Masipa na sjajnu obranu nakon udarca lijevom nogom.

KARIM BENZEMA 5,0
 - Karim je danas, možemo reći, bio najlošiji na terenu. Imao je prilike i nije ih iskoristio, posebice ostaje žal za onom kod ubačaja Isca. Ušao je u jednu mini krizu, ali nadajmo se da će čim prije iz nje izaći!

LUCAS VAZQUEZ 7,0
 - On je sa svojim ulaskom (umjesto Isca) donio određenu dozu živosti samoj igri Reala. Pokušao je biti prodoran, živ igrač i u tom je uspio. Šteta što nije napravio više u vidu neke asistencije ili samog sudjelovanja kod gola.

FEDERICO VALVERDE -
 - Ušao kao taktička zamjena pred sam kraj utakmice.

LUKA JOVIĆ -
 - Na terenu je proveo 1 minutu.


ZINEDINE ZIDANE 8,0
 - Zidane je danas svakako iznenadio sa početnih 11, ali u svojoj namjeri je uspio. U vrlo ružnoj utakmici osvojio je 3 boda igrajući čvrsto obranu. Sada je lider LaLige i nadajmo se da će tamo ostati i poslije 38. kola!


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g