Preskoči na glavni sadržaj

10 izazova koji čekaju Ramosa u 2020. godini


Sergio Ramos je poznat po tom da skuplja i obara rekorde svake godine, kako s Real Madridom, tako i sa reprezentacijom Španjolske. Iako je prošla godina bila zaista katastrofalna u vidu njegove klupske karijere, on je u dresu svoje nacionalne vrste postao igrač s najviše pobjeda, ali i igrač s najviše nastupa. I sada 2020. godina otvara put ka novim rekordima koji samo čekaju na našeg kapetana.

Sve bi trebalo početi sa španjolskim Super Kupom. Već u drugom tjednu/sedmici kapetan Real Madrida može doći do jednog trofeja. I sada kada se završi ova sezona, igrač koji je osvojio sve što se može osvojiti (gotovo sve jer nije osvojio Ballon d'Or) mogao bi otputovati sa svojom selekcijom na Olimpijske Igre, ali prije tog bi mogao odraditi i Europsko Prvenstvo.

#1 POSTATI 4. IGRAČ U POVIJESTI REAL MADRIDA S KOLIČINOM NASTUPA
 - Ovo će biti njegova 15. sezona u dresu najboljeg Kluba na Svijetu, ali Manolo Sanchis i Paco Gento imaju čak 18 sezona u dresu Los Blancosa. I ono što bi Ramos mogao napraviti kroz 2020. godinu je prestići Carlosa Alonsa Santillanu po broju nastupa za Real Madrid. U Novu Godinu Ramos je ušao sa 628 nastupa, što je tek 17 manje od legende Real Madrida. I da, to je period u kojem je Sergio stalno nastupao za Klub, počevši u 2005. godini. U svojoj prvoj sezoni u dresu Los Meregnuesa Ramos je odigrao 19 utakmica.


Nakon što dođe do Santillane, ispred njega će se nalaziti Raul sa 741 nastupom, pa Iker Casillas sa 725 nastupa i naravno Sanchis sa 710 nastupa.

#2 NOVO OSVAJANJE LALIGE I PRVO OSVAJANJE SUPER KUPA U FORMATU "FINAL FOUR"
 - Ramos je osvojio 3 titule LaLige, a 4 titule Lige Prvaka. Zidane je i sam jasno kazao kako je najkompliciranije osvojiti LaLigu. Iako će ostati zapamćen kao kapetan koji je podigao čak 3 uzastopna trofeja Lige Prvaka, Ramos kao kapetan nikada nije osvojio i LaLigu i Copa del Rey.


I prije tog izazova, Ramos kreće u lov na Super Kup, a po prvi put će se ovaj španjolski Super Kup igrati u formatu "final four". Do sad je podigao trofej LaLige 2008. godine, pa 2012. i 2017., te se čini kako je vrijeme za novi pothvat.

#3 OBNOVA UGOVORA I VELIKI UGOVOR U REAL MADRIDU
 - Nakon što se prošlog ljeta pojavila velika oluja i priča kako bi kapetan Real Madrida mogao krenuti u Kinu, on je odradio press konferenciju u kojoj je jasno rekao kako se želi umiroviti u dresu Real Madrida. To je dres Kluba kojeg brani od 2005. godine. Tokom ove sezone Ramos bi morao potpisati svoj posljednji ugovor s Realom, koji bi mu omogućio tu želju.


#4  POSTATI PRVI KAPETAN KOJI JE OSVOJIO EUROPSKI KUP 4 PUTA
 - Iako je jedini kapetan Real Madrida koji je osvojio tri uzastopna trofeja Europskog Kupa, za sada u vidu svih kapetana i dalje dijeli prvo mjesto sa Franzom Beckenbauerom (1974., 1975., 1976.), a Carles Puyol je mogao biti isto tako kapetan s tri trofeja Lige Prvaka, no on je 2011. godine kapetansku traku predao Abidalu, te je Abidal podigao trofej Lige Prvaka kao kapetan. Velika je to bila gesta Carlesa jer se Erick oporavio od raka.


#5 IZJEDNAČITI SE S KOEMANOM U VIDU GOLOVA U LALIGI KAO BRANIČ
 - Sergio Ramos je postigao 62 pogotka u dresu Real Madrida u LaLigi i tom još treba dodati dva dok je bio igrač Seville. I ispred njega se sada u ovom trenutku nalazi samo Ronald Koeman, koji je tada tvorio "dream team" u Barceloni i koji je skupio 67 golova. Ispred njih se nalazi i Fernando Hierro, koji je zabio 105 golova, ali on je svoju poziciju stopera napustio sa 61 pogotkom, te je ostala 44 postigao s pozicije veznog igrača pod vodstvom Radomira Antića.


#6 ZADRŽATI UČINKOVITOST S BIJELE TOČKE - 16 UDARACA BEZ PROMAŠAJA
 - Sergio Ramos je postao jedan od najboljih izvođača penala na Svijetu. I upravo mu je taj trik pomogao da postigne toliki broj golova. Od 09.05.2018. godine i Sanchez Pizjuana, te Davida Sorije na vratima, Sergio Ramos nije promašio penal. Tek nekoliko minuta na istoj utakmici je ponovno pucao penal i pogađajte, zabio ga je i od tada on ne zna promašiti udarac s bijele točke. Ove sezone je promašio 11-erac, ali je zbog VAR-a ponovljen i tada nije dozvolio sebi promašaj.


#7 PREKINUTI NIZ REALA BEZ GOLA IZ SLOBODNJAKA
 - 2 od 64 pogotka u LaLigi Sergio je postigao direktnim udarcem iz slobodnjaka. Jedan je postigao u dresu Seville, a jedan u dresu Real Madrida. 14.05.2005. godine je upravo Realu postigao pogodak iz slobodnjaka, da bi istu stvar ponovio 07.05.2014. godine protiv Valladolida. Od 12.01. prošle godine i pogotka Danija Ceballosa iz slobodnjaka protiv Real Betisa Real Madrid nije uspio zabiti pogodak na taj način. Može li baš Sergio Ramos biti taj koji će prekinuti taj niz??


#8 PREMIJERNA POBJEDA U DRESU ŠPANJOLSKE
 - Sergio Ramos ponovno želi osvajati trofeje u dresu Španjolske. On je jedan od onih kojih su preživjeli ciklus promjene zlatne generacije - dva Europska Prvenstva i jedno Svjetsko Prvenstvo. I sada mu na red dolazi druga faza i to kao kapetanu. Na Euru 16 je bio na terenu, ali tada je Casillas bio kapetan. U periodu između 12.06. i 12.07. ove godine borit će se s kapetanskom vrpcom Španjolske za trofej Europskog Prvenstva.


#9 PRESTIĆI I PASSARELLU KAO BRANIČA S NAJVIŠE GOLOVA U DRESU NACIONALNE VRSTE
 - Već sada sa 170 nastupa u dresu Španjolske je igrač s najviše nastupa u dresu reprezentacije, a ispred njega se sa 6 nastupa više nalazi Buffon, koji je europski rekorder, te je ujedno i igrač koji je najviše puta upisao pobjedu u dresu reprezentacije - 127. No tek jedan pogodak dijeli ga do prvog mjesta kojeg bi dijelio s Argentincem Danielom Albertom Passarellom. Argentinac je postigao 22 pogotka u 70 utakmica, dok ih Ramos ima 21.


#10 PREDSTAVLJANJE ŠPANJOLSKE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U TOKIJU
 - On je i ovdje poslao jasnu poruku: "Tko god je imao priliku i bio je pozvan igrati Olimpijske Igre nije mogao reći 'ne'. To je nešto što ni ja ne mogu odbiti." - rekao je Ramos.
I upravo su Olimpijske Igre u Tokiju 2020 njegova posljednja prilika. I ta njegova odluka je donijela debate u Nogometnom Savezu jer se to do sada još nije napravilo i Ramos bi postao iznimka. Ali, kao i uvijek, za sve postoji prvi put. Europsko Prvenstvo završava 12.07., a Olimpijske igre počinju 23. istog mjeseca.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g