Preskoči na glavni sadržaj

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 R.C. Celta de Vigo


THIBAUT COURTOIS 6,5
 - Thibaut je danas dao sve od sebe i ono što je donekle bilo u njegovoj moći je i obranio. Pokazao je zavidnu dozu sigurnosti i kod iznošenja lopte, a kod golova jednostavno u dva navrata 1na1 nije mogao napraviti previše.

DANI CARVAJAL 6,0
 - Puno truda, puno posla, a premalo bilo čeka. Ponavljanja je bilo, zalaganja je bilo, ali ništa apsolutno nije bilo materijalizirano. U obrani je odradio svoj posao sasvim solidno.

RAPHAEL VARANE 6,0
 - Iako po mnogima krivac za sigurno jedan, a možda i za dva pogotka, po mom sudu apsolutno niti za jedan. Ostao je na širokom prostoru oba puta i jednostavno se bolje nije moglo odreagirati. U prvom poluvremenu mu zamjeram manjak smirenosti kod odigravanja lopti, sve ostalo je bilo skroz solidno.

SERGIO RAMOS 4,5
 - Kapetan je postigao pogodak iz penala za vodstvo i još jedan prije penala koji je poništen zbog zaleđa. Po meni, direktan krivac za oba pogotka zbog lošeg pozicioniranja. U ostalim dijelovima igre sasvim solidan, no to je bilo premalo da Real ovdje uzme pobjedu.

MARCELO VIEIRA 6,0
 - Marcelo je danas odradio svoj dio posla sasvim solidno. Iako to i dalje nije onaj Marcelo, vidi se da postoji napredak u igri i da izgleda mnogo aktivnije nego je to bio slučaj ranije ove sezone. Nadajmo se da će nastaviti s podizanjem forme.

CARLOS CASEMIRO 5,5
 - Svoj dio posla je danas odradio sasvim solidno, ali stječe se dojam da nije bio na svakoj lopti kao i inače. To se posebno može naglasiti kod dva primljena pogotka jer je Ramos bio van svoje pozicije iz nekog razloga...

FEDERICO VALVERDE 5,5
 - Federico je i danas svoj dio posla odradio sasvim korektno, ali nije uspio napraviti određenu vrstu prevage u veznoj liniji jer je i s druge strane posao od Bradarića bio na zavidnoj razini obavljen. Falilo je malo više konkretnosti (ako to tako smijemo reći) u svojem pokrivanju terena, ali to ne ovisi samo o njemu.

TONI KROOS 7,0
 - Toni Kroos je danas postigao pogodak ekipi koja mu po toj priči leži najbolje. Pokazao je da kada igra na svoj način uvelike znači ovom Realu. Iako to nije izgledalo bajno toliko ni dok je bio na terenu, tek kada je izašao vidjelo se koliko nedostaje.

GARETH BALE 1,0
 - Osim što je trebao dobiti crveni karton za jedan od najglupljih i najbespotrebnijih startova u povijesti nogometa, Bale tokom utakmice nije napravio mnogo, ali iskreno se od njega nije previše ni očekivalo. Nadajmo se da će čim prije napustiti Klub.

EDEN HAZARD 6,5
 - Sada kada je igrao, iako mu je ovo nakon gotovo tri mjeseca bila prva utakmica, vidjelo se koliko donosi igri Reala. On je igrač koji radi razliku i nadajmo se da će podići razinu svoje forme jer će nam njegovi dobri nastupi itekako trebati ako namjeravamo na kraju sezone podići neki trofej.

KARIM BENZEMA 4,0
 - Par akcija i onog propalog dodavanja ka Hazardu gdje je Belgijanac ni kriv ni dužan izborio penal, od Karima smo mogli vidjeti još par promašaja. No on je i dalje tu, zabit će pogodak na 10 prilika, igrat će u Realu jer pridonosi jalovoj igri, ponekad će bljesnut i zaljubljenici u igrača će reći da je on najbolji svih vremena zbog brojki koje bi ostvario bilo tko na njegovom mjestu tko zna primiti loptu, pucati i trčati kako treba, te naravno da ga se brani kao ličkog medvjeda i gura jer je strašno kvalitetan. Čekamo sljedeću utakmicu da promaši par prilika, dođe do broja 10 napravljenih prilika, postigne pogodak i da sve nas mrzitelje opet ušutka.

VINICIUS JUNIOR 3,5
 - Ušao je s velikom željom i entuzijazmom, ali nažalost nije to uspio pretočiti u ono što bi Realu ovdje donijelo sve bodove (a to je pogodak ili asistencija). Nadajmo se da će u sljedećoj utakmici imati više sreće.

LUKA MODRIĆ -
 - Igrao premalo za detaljniji opis i ocjenu. U vremenu koje je proveo na terenu nije pokazao apsolutno ništa.

FERLAND MENDY -
 - Igrao je premalo za ocjenu i opis. Nećemo se lagati, ušao je da dobije žuti karton, ali nažalost plan nije profunkcionirao, a bio je tako detaljno isplaniran.


ZINEDINE ZIDANE 2,5
 - Real Madrid ima igrače koji su pojedinačno kvalitetniji od 95% igrača u LaLigi, a onda i 80% igrača u Europi. Ako dodamo tom faktor da se si klubovi manje više boje Reala, onda nam je jasno zašto se u određenim utakmicama kada protivnici skupe kuražu i više nego pariraju igračima Real Madrida. Na našu sreću, to je rijetkost, a to zna i ovaj gospodin ovdje. Zna da njegova momčad ne igra nikako. Zna da igraju na silu i zbog upravo ranije spomenutih faktora dobivaju utakmice. To je dobitna formula za potencijalno osvajanje trofeja, ali ne stil Real Madrida. Ako to ne zna on, koji je igrao za Real u eri kada je Real plijenio oko igrom, pa i rezultatima, onda je zaista suvišno pričati o ičem.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g