Preskoči na glavni sadržaj

OCJENE IGRAČA: REAL MADRID C.F. 1:2 MACHESTER CITY F.C.


THIBAUT COURTOIS 7,5
 - Činjenica je vrlo jednostavna, da nije bilo Thibauta mi bi izgubili s mnogo većom razlikom. Ispucavanja i reakcije nisu bilo loše isto tako, ali pokazuje da je strašan vratar.

DANI CARVAJAL 3,5
 - Loša partija našeg Danija. Možda mu ne bih mogao toliko zamjeriti cijelu utakmicu i pokušaje i odlaske prema naprijed, koliko mu zamjeram baš pacerski napravljen penal.

RAPHAEL VARANE 6,0
 - Varane je u svojem poslu bio jako dobar, posebice u prvom dijelu. Dosta dobro je pratio veznu liniju i sjajno je izlazio na lopte, čak se sjajno nadodavao kod iznošenja lopte. Sve to je nekako palo u drugom dijelu, ali nije direktan krivac za išta rizično i kritično.

SERGIO RAMOS 3,0
 - Kapetan treba zadnji napustiti brod, a on je prvi napustio teren. 10 minuta do kraja, igrač manje, nisi u toj akciji primio pogodak, ali trener je izvršio tri izmjene i jednostavno si ne smiješ dozvoliti onakve stvari. Po meni, možda bi bilo bolje i 1:3, pa 11 na 11 nego ovako, još ga nema u uzvratu...

FERLAND MENDY 5,5
 - Mendy prema naprijed nije bio toliko konstantan, ali nije bio ni toliko bezopasan. U obrani je svoj dio posla odradio na fenomenalnoj razini. Duel između njega i Walkera uvijek jamči napetosti i on je bio sasvim solidan, ali ništa više.

CARLOS CASEMIRO 4,5
 - Casemiro je svoj dio posla u prvom poluvremenu napravio strašno dobro, a onda slijedi kompletan pad, što je najbolje rekla ona greška u drugom dijelu (na samom početku) gdje smo vidjeli glupavo odigravanje petom. Sjajno je pratio de Bruynea, ali pokazalo se da ni to nije lako i da je do sada uvijek igrao protiv lošijih igrača. Poslije je Kevin ubrzao, a to Case nije mogao pratiti.

FEDERICO VALVERDE 5,5
 - Teško da se išta našem mladom ratniku može prigovoriti. Ostavio je i srce i dušu na terenu, a ocjena je takva kakva je zbog ostalih suigrača. Prvo ga je nokautirao kralj Benzema apsolutno bespotrebno, a onda je i dobio nekoliko udaraca, te je ostao na vjetrometini zbog loše partije Casemira, te kada je Ramos dobio crveni karton.

LUKA MODRIĆ 7,0
 - Par lijepih dodavanja, par lijepih egzibicija, žuti karton za požrtvovnost i predivno oduzimanje lopte kod pogotka. Dosta.

ISCO ALARCON 7,0
 - Iako se možda dosta vas neće složiti, ali Isco je odigrao fenomenalnu utakmicu, gdje je postigao pogodak. Uz taj pogodak, Isco se vraćao i kreirao i kada to igra ne igra najbolje, a danas je bio sasvim solidan. Po meni, jedan od kvalitetnijih igrača, ali kada cijela momčad ne gura u ovim utakmicama, onda neće ni njega ići.

VINICIUS JUNIOR 5,0
 - Vini je bio strašno aktivan i nevjerojatno potentan u vidu napada u ovoj utakmici. Bio je živahan u tom pogledu, ali dosta je griješio. Ja ne mogu preći preko onog promašaja nakon udarca glavom Benzeme i šanse u drugom dijelu, kada je bez veze pao. Bilo je tu još nekoliko krivih dodavanja.

KARIM BENZEMA 2,0
 - Karim će ponovno nekad bljesnuti, možda već sada protiv Barcelone (da bar!), a onda ga opet nema (sigurno!). Za takve nastupe je dobio novi ugovor i prihvatio je sve uvjete jer realno zašto i ne bi. Sve ostalo ostavljam Vama na mišljenje.

GARETH BALE 2,0
 - Od točke svojeg ulaska na teren, pa do kraja ponudio je isto koliko i Benzema.

LUCAS VAZQUEZ -
 - Igrao premalo da bi dobio ocjenu i detaljniji opis.

LUKA JOVIĆ -
 - Igrao premalo da bi dobio ocjenu i detaljniji opis.


ZINEDINE ZIDANE 2,0
 - Mali detalji odlučuju utakmicu. To je ono što gospodin Zidane stalno govori. Izmjena Viniciusa, pa samo nepozivanje Rodryga (ako je bio dovoljno dobar da ga spašava u Istanbulu kako sada nije?!), uvođenje Balea, forsiranje Benzeme, ne uvođenje Jovića,... Zašto je prestao napadati kod 1:0, zašto se povukao.... Suvišno je sve ostalo pričati.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g