Preskoči na glavni sadržaj

3 razloga zbog kojih bi Mendy mogao izbaciti Marcela


Osim Paula Pogbe, kojeg Zidane i dalje toliko jako želi u svojoj momčadi za sezoun 2019/20, Ferland Mendy je isto tako bio njegova velika želja i njega je Real Madrid doveo. Francuski stručnjak na klupi Real Madrida je želio dodatno osnažiti lijevu stranu svoje obrane, posebice u defenzivnom dijelu. Zidane nije želio ostato s kratkim opcijama kada i ako se Marcelo ozlijedi ili na bilo koji drugi način bude nedostupan tokom sezone.

Zidane je imao ideju i ima jasan cilj s ovim transferom - pokušati natjerati Mendyja da postane zamjena Marcelu u nadolazećim godinama. Svima je jasno koliko je Marcelo bio ključan u uspjesima koje je Zidane ostvario do sada, te je uvijek u nedostatica na lijevoj strani (bilo da Marcelo igrao ili ne) Zidane imao problema. Kada nije imao Marcela, onda je imao drastično manji broj opcija na koji način napadati, te kada je Marcelo igrao, a nije bio u formi, tada je imao problema s obrambenim dijelom u utakmici.

Zidane zna da Marcelo nije vječan i da godine nikom ništa ne opraštaju. S obzirom na broj minuta tokom sezone, sasvim je jasno kako se može očekivati određeni pad u formi od strane Brazilca. I zbog toga je jako važno da takav igrač u nekim ključnim utakmicama u sezoni bude svjež. I potom nema bolje opcije nego pronaći igrača koji je zrcaljen u pogledu Marcela. Igrača koji će ga moći zamijeniti, onda kada se Brazilac bude morao odmarati, a da momčad to ne osjeti. I tu donosimo 3 razloga zbog koja bi Mendy vrlo lako mogao Marcela (ako ne bude u formi) izbaciti iz startne postave, odnosno u nadolazećim godinama naslijediti njegovu poziciju.

Projekcija i budućnost

Ovo je točno onaj dio u kojem do izražaja dolazi Mendy. Bivši igrač Lyona ima mnogo sličnosti s Marcelom, koji je na Bernabeu stigao 2007. godine iz Fluminensea. Tadašnji ulog u budućnost (u pogledu Marcela) koštao je Pereza 6,5 milijuna eura.


I te godine, prije 12 godina, Marcelo je imao tek 18 i proveo je tek jednu sezonu igranja u elitnom razredu nogometa. 2006. godine je polako ulazio u prvu momčad Fluminensea. Brazilac je u tom periodu imao mnogo prostora za napredak i pred njim je bio jako dugačak put u Real Madridu.

Trenutni dokapetan Real Madrida tada je učio od Roberta Carlosa, te je preuzeo njegov tron, iako to nije bila nimalo laka zadaća jer je Real Madrid u to doba imao i Drenthea u svojoj ekipi, te kasnije i Coentraa. Marcelo se uspio izboriti za svoje mjesto u momčadi, a sada na isti način Ferland može doći do svojih "5 minuta slave".

Nevjerojatan napredak

Mendy bilježi nevjerojatan napredak. Nakon dvije sezone odigrane u Lyonu Real Madrid je odlučio da je to igrač za njih. Uz sve to valja navesti kako je Mendy imao jako teško djetinjstvo, gdje su svi smatrali kako neće moći hodati... Iz B momčadi La Havrea popeo se do Lyona, da bi sada bio u Real Madridu.


I sada bi u redovima Los Blancosa trebao nadalje učiti od Marcela, a zaista je teško od Brazilca pronaći boljeg učitelja. No ono što isto tako treba istaknuti je da Mendy respektira Marcela, ali se ne boji konkurencije, te je tokom svoje prezentacije rekao kako se jedva čeka natjecati s Brazilcem.

Okomitost i napadačke prednosti

I baš zbog ovih stvari navedenih u naslovu, Mendy sa svojom igrom uvelike sjeća na Marcela. To je ujedno i ono na čemu je Ferland radio od malih nogu.
 "Kada sam bio manji, igrao sam na poziciji napadača, što mi je uvelike pomoglo da igram bolje u napadačkom aspektu igre." - rekao je Mendy za RealMadridTV.


Marcelova budućnost je obećavala, baš kao i sada Mendyjeva. I kao dodatak valja navesti da i jedan i drugi igrač imaju potrebno pouzdanje od strane Zidanea. Marcelo i Zidane imaju posebnu vezu na osobnoj razini i to je ono zbog čega je Brazilac i nedodirljiv u njegovim planovima za budućnost. Mendy je pak oklada Zidanea na budućnost, tako da bi trebali gledati vrlo zanimljivu borbu za poziciju lijevog beka sljedeće sezone.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g