Preskoči na glavni sadržaj

11 igrača koje Zidane ne želi vrijede 280 milijuna eura


Nakon što je Real Madrid odradio pet ulaznih transfera do sada (Militao, Medny, Hazard, Jović i Rodrygo) vrijeme je za prodaju igrač, a tu Zidane mora odabrati igrače koji se ne uklapaju u njegovj projekt.
Jedan od igrača na koje Zidane ne računa je već otišao, a kao što znate tu se radi o transferu Marcosa Llorentea u Atletico Madrid za 30 milijuna eura + 10 milijuna kroz različite klauzule. S njim možemo pronaći još 10 igrača i tako sastaviti startnih 11 i to sasvim pristojnih startnih 11 na koje Zidane u svojem novom projektu ne računa.

Na vratima se nalazi Keylor Navas, koji je procijenjen na 10 milijuna eura prema Transfermarktu. Kostarikanac već zna da će sljedeće sezone prvi vratar kod Zidanea biti Courtois, a on želi igrati više minuta, tako da će svoju sreću morati potražiti van Madrida.

Sada dolazimo do obrane, gdje Zidane ne računa na tri igrača. Na lijevoj strani se nalazi Sergio Reguilon (15 milijuna eura) i on bi lako mogao završiti u Sevilli. Vallejo je centralni branič (10 milijuna eura), a on i dalje traži minute kako bi skupio iskustvo igranja. I na kraju, tu je i Theo Hernandez (15 milijuna eura), na kojeg Zidane ne računa zbog izrazito loše 2017/18 sezone. Igrač već pregovara s Milanom, a Real Madrid za njega želi izvući što je više moguće novaca.

U veznoj liniji smo spomenuli Llorentea (čija je vrijednost procijenjena na 20 milijuna eura), a tu valja dodati i: Matea Kovačića (35 milijuna eura) i Danija Ceballosa (30 milijuna eura). Možemo reći kako je Atletico Madrid pronašao sjajnu zamjenu za Rodriga, koji će vrlo vjerojatno napustiti momčad Rojiblancosa ovog ljeta, a Dani Ceballos sjajno igra na Europskom Prvenstvu U21, te će vjerojatno završiti u konkurenciji za najboljeg igrača turnira.

Nakon njih dolazimo do 3 ofenzivna vezna. Martin Odegaard (15 milijuna eura), James Rodriguez (50 milijuna eura), te Gareth Bale (60 milijuna eura) čine taj trojac u tom dijelu terena na koje Zidane ne računa i koje Real Madrid namjerava prodati ovoga ljeta.


Iako je mogao završiti u Nizozemskoj (Ajaxu), odnosno i dalje je aktivna opcija Njemačke (Leverkusen), Martin je nekako najbliži Real Sociedadu u ovom trenutku. Kolumbijac se uvelike povezuje s odlaskom u redove Napolija, koji zaista ulaže veliki trud kako bi ga doveo.
Najkompliciraniji transfer bi mogao biti transfer Velšanina, koji nema namjeru slušati ponude drugih klubova i nema namjeru pristati na plaću manju od 17 milijuna eura.
U vrhu napada se nalazi Mariano, čija je vrijednost procijenjena na 20 milijuna eura. Napadač je jasno rekao kako namjerava ostati i pokušati se izboriti za svoju priliku, ali sasvim je izgledno da bi bio tek treća opcija jer se ispred njega nalazi Benzema, ali i novopridošli Jović.

I sada kada zbrojimo vrijednosti ovih igrača dolazimo do cifre od 280 milijuna eura. i kada pogledamo tu cifru, onda možemo zaključiti po činjenicama kako bi ta ekipa mogla bez problema igrati (po papirima) u bilo kojoj od Top 5 Europskih Liga, te je po iznosu vrijednija od 15 klubova koji se natječu u LaLigi. Od isto toliko klubova ova momčad je vrijednija i u Serie A, od 18 u Ligue 1, od 12 u Bundesligi, te čak 9 od onih u Premier Ligi. Znači od 98 ekipa, ova momčad je vrijednija od njih 69!

Naime, ako toj jedanaestorci dodamo i još neke igrače, koji jesu pod upitnikom, kao što je recimo Isco, pa čak i da Odegaard ostane, a Isco ode, razlika je velika jer Isco vrijedi 60 milijuna eura, a Odegaard 15 milijuna. Isto vrijedi i za obrambenu liniju, gdje bi Zidane mogao kombinirati s Nachom i Vallejom. Jesus vrijedi 10 milijuna eura, a ako umjesto njega ode Nacho, onda je tu razlika 15 milijuna eura jer Nacho vrijedi 25 milijuna eura.

Čeka nas zanimljiva igra brojkama ovoga ljeta.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g