Preskoči na glavni sadržaj

OCJENE IGRAČA: REAL BETIS S.A.D. 2:1 REAL MADRID C.F.


THIBAUT COURTOIS 7,0
 - Da, takva je ocjena jer je i više nego zaslužena. Danas je Thibaut ponovno bio ostavljen na milost i nemilost od strane svoje obrane i primio je dva pogotka. Činjenica je da Real Madrid nikada i nije imao toliko kvalitetnu obranu koliko je imao kvalitetnog vratara u formi i sreće.

EDER MILITAO 3,0
 - Eder je odigrao lošiju utakmicu nego se to i očekivalo, ali.. Činjenica je da je bio prepušten sam sebi i od strane suigrača. Betis je vrlo nezgodna momčad, a pošto su se Carvajal i Nacho povrijedili u posljednjem trenutku vjerojatno je saznao dva dana ranije da će igrati tu poziciju, a pošto je to igrao nekad prije, a sada nema ni minutažu niti je dovoljno uigravan na toj poziciji, ovo je bilo nešto što i ne iznenađuje toliko, a to najviše možete vidjeti po njegovom kretanju, posebice u fazi napada.

RAPHAEL VARANE 4,5
 - Nije bio Rapha katastrofalan, ali nije bio ni kao inače onako siguran kako smo to navikli gledati od njega. Prilično loš Loren Moron u svakom pogledu namučio ga je i previše, a da ne govorim koliko je Rapha imao posla sa Fekirom...

SERGIO RAMOS 4,5
 - Vratit ću se na to da zaista nemam problem što Ramos odlazi prema naprijed, samo taj sustav onda mora biti uigran i sistematiziran. Naime, ako on odlazi jedan igrač mora ostati, a to se nije događalo i ne može se događati jer Casemiro sam ne može sve... Ne može Ramos odlaziti, a u ovom slučaju Valverde ostajati na klupi. Zna se tko je za to odgovoran.

MARCELO VIEIRA 3,5
 - Imao je svoje izlete prema naprijed, ali nazad je ponovno bio vrlo nesiguran. Izašao je kako navodi Marca zbog ozljede i ponovno se javlja priča o ozljedi... To svakako ne bi bila dobra opcija.

CARLOS CASEMIRO 4,5
 - Casemiro danas isto tako nije impresionirao, a jasno se vidi da s padom Real Madrida, pada i on, odnosno s njegovim padom pada i Real Madrid. Nije više toliko dobar u pokrivanju prostora kada nema Fedea koji mu daje mnogo više prostora za razmišljanje i manje prostora za pokrivanje. Uz sve to, već polako nervira njegovo bacanje i konstantno prigovaranje sucu zbog nemoći.

TONI KROOS 2,0
 - Toni danas nije bio ni sjena igrača kojeg smo gledali protiv Barcelone. Znači, uvelike tom pripisujem njegovoj ulozi na terenu, ali i suigračima, za koje ponovno govorim da nije on kriv. Toni mora imati iza sebe dva radnika, dva jako dobra krilna igrača, koja su dobra u oba smjera, pravog napadača, a ne ovog trenutnog i dobre bekove, tek onda možemo gledati perfektno izdanje Kroosa.

LUKA MODRIĆ 4,5
 - Luka Modrić danas prema naprijed nije mogao ništa. Isto kao i za Kroosa, nije do njega koliko je do suigrača i više sustav s poznatom trojkom u vezi ne prolazi. U napadu je bio loš, s jednim dobrim udarcem i to je to, a u obrani je bio solidan, ali ne zbog svojih sjajnih intervencija (koje jesu bile sjajne) nego zato jer su realizatori bili katastrofalni.

LUCAS VAZQUEZ 2,5
 - Lucas je u ovoj utakmici uložio mnogo više truda nego je to napravio Kroos, zato je ocjena malo veća. Činjenica je da on nije trebao krenuti od prve minute u ovoj utakmici, ali istina je i da se nije on sam stavio u startnu postavu.

VINICIUS JUNIOR 3,5
 - Njegova partija protiv Betisa se ne razlikuje previše od partije koju je odradio protiv Barcelone. I tada se trudio i driblao, kako ga je zaustavio Semedo, tako je to danas napravio Emerson. On je mlad i treba se nastaviti razvijati, ali pitanje je koji je zaista njegov limit.

KARIM BENZEMA 2,0
 - Zabio je gol i upisao je asistenciju i baš zbog tog načina sudjelovanja takva je i ocjena. Ali ni on sam sebe ne stavlja u startnu postavu i ne nudi sam sebi nove ugovore.

FERLAND MENDY 3,0
 - Malo je pojačao obranu u odnosu na Marcela, iako se postavlja pitanje je li nam baš to i trebalo (po mom sudu i je i nije). No prema naprijed nije bio toliko efektivan, osim onog udarca u kojem je pogodio prečku.

MARIANO DIAZ 5,0
 - Želja, požrtvovnost,... Ljubav prema Klubu. Takvi igrači trebaju igrati i naravno samo znanje igranja svoje pozicije. No oni ne mogu doći na red, ipak postoji hijerarhija.

FEDERICO VALVERDE -
 - Ušao je na samom kraju utakmice i igrao je premalo da bi dobio ocjenu i detaljniji opis.


ZINEDINE ZIDANE 1,0
 - Ocjenu mora dobiti, ne može biti 0 ili ništa jer je nešto složio. Koliko je to valjalo i koliko je to funkcioniralo, to je odraz ocjene. Nije ni s izmjenama pogodio. Promašio je apsolutno sve, a je li promašio i to što se vratio nazad na klupu Reala pokazat će kraj sezone.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OCJENE IGRAČA: F.C. Barcelona 0:0 Real Madrid C.F.

THIBAUT COURTOIS 6,5  - U svim svojim intervencijama je bio jako dobar, kod iznošenja lopte i raspucavanja isto tako, ali ne možemo reći da se nešto posebno naradio u tom nekom dijelu jer je obrana sjajno izgledalo, zajedno s njim na čelu. DANI CARVAJAL 5,5  - Dani je danas imao jako tešku bitku protiv Jordija Albe. U nekoliko navrata je izašao previše visoko u želji da presječe loptu, ali obično bi tada izvisili. Prema naprijed nije napravio previše, iako se našao u nekoliko prilika. Da je mogao bolje, mogao je svakako. RAPHAEL VARANE 7,5  - Varane je ovu utakmicu odradio na najvišoj mogućoj razini. Pokazao je kako se igra čvrsto, jako i rezolutno. Šteta što nisu dosuđena dva penala upravo nad njim, ali to sve je nogomet. Možemo reći kako je odradio strašan posao i kako je s ovom utakmicom nastavio jako dobru formu. SERGIO RAMOS 8,0  - Kapetan je bio najbolji onog trenutka kada se od njega to tražio. Sjajno je upravljao obranom, a u par intervencija je pokazao koliko je p

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 2:2 Paris Saint Germain

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Courtois je ponovno bio na vrhunskoj razini, iako je primio dva gola, za koja apsolutno nije kriv. Kod prvog gola nije mogao previše jer mu je smetao Varane, a kod drugog gola Sarabia je pogodio ono za što govorimo da se ne brani. U svim ostalim intervencijama, Courtois je bio na visini zadatka. DANI CARVAJAL 8,5  - Ponovno jedna maestralna partija Danija. U obrani je bio sjajan, posebice s tom novom dužnosti da zatvara sredinu u putanju kojom ide Mbappe. Uz to, imao je i novi zadatak u napadu, nije toliko išao po liniji, koliko je ulazio prema središnjem dijelu. Bio je i s udarcima opasan po gol PSG-a, tako da možemo kazati da je odigrao kompletnu utakmicu. RAPHAEL VARANE 6,5  - Greška koju je napravio je nažalost tako velika da će baciti dosta veliku mrlju na jedan dobar nastup u kojem se sjajno snašao protiv Icardija i Mbappea. Tu malu nesmotrenost je iskoristio mladi Francuz, a naš Rapha osim te greške nije imao više niti jednu. SERGIO RAMOS 6,5

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 3:2 U.D. Levante

THIBAUT COURTOIS 6,5  - Iako je danas primio dva pogotka, bio je na razini u onom trenutku kada ga se najviše trebalo. Na samom kraju skinuo je udarac koji bi poravnao rezultat. Tokom utakmice bio je dobar u odigravanjima lopte ka svojim suigračima i nije imao previše posla. DANI CARVAJAL 7,0  - Možemo reći kako je Dani nastavio sa sasvim dobrim izvedbama s prošle utakmice. Pokazao je ponovno koliko je ključan u napadu jer smo prvi pogodak postigli na njegovu asistenciju. U obrani po njegovoj strani nije bilo previše propusta (pogodak je kolektivna greška). Jako dobra utakmica našeg Danija. RAPHAEL VARANE 7,0  - Iako Rapha nije upisao asistenciju ne možemo mu dati manje kredita. On je bio sjajan na današnjoj utakmice, a kod pogotka Mayorala nije mogao previše. Pratio je ono što je trebao pratiti. U svim ostalim duelima je bio sasvim solidan i nadajmo se da će tako nastaviti tokom sezone. SERGIO RAMOS 6,0  - Kapetan danas nije izgledao posebno sigurno. Napravio je nekoliko g