Preskoči na glavni sadržaj

OCJENE IGRAČA: Real Madrid C.F. 0:0 Real Betis S.A.D.


THIBAUT COURTOIS 7,5
 - I večeras je Thibaut pokazao zašto brani u Real Madridu i zašto je proglašavan najboljim vratarom unazad nekoliko godina. Večeras se istaknuo s nekoliko sjajnih intervencija, ne možemo reći da su sve bile bajne, ali velika većina je i on je nastavio s dobrim izvedbama.

DANI CARVAJAL 6,5
 - Iskreno, od njega sam očekivao malo više, posebice nakon utakmice protiv Leganesa. Dani je bio u obrani jako dobar, prema naprijed prilično aktivan, ali falilo je to završno dodavanje kojeg nije bilo. 

RAPHAEL VARANE 7,5
 - Rapha je isto tako odradio jako dobru utakmicu. Bio je staložen dok svih svojih defenzivnih dužnosti i nije se dao omesti kod iznošenja lopte u kojem je isto tako bio sjajan. Polako počinje držati kontinuitet dobre forme i to je samo plus i za njega i za nas.

SERGIO RAMOS 7,5
 - Kapetan se mogao u minimalnom jednom navratu upisati u strijelce, ali nažalost nije bilo malo sreće. U obrani je svoj dio posla radio jako dobro, bez nekih posebnih intervencija, sve sigurno i čisto.

FERLAND MENDY 5,5
 - Ne možemo reći kako je Mendy bio loš jer trebamo uzeti u obzir da on nije igrao jako dugo i da je ove sezone pretrpio dvije ozljede, ali nakon ovakve partije se pitamo zašto nije mogao ostati Reguilon?! Imao je priliku s kojom je trebao riješiti utakmicu, a nije ju iskoristio, za tim ostaje veliki žal.

CARLOS CASEMIRO 6,5
 - Case je ponovno odradio svoj dio posla glede obrane. No u napadu je, posebice kod iznošenja lopte falilo preciznosti, a ne treba zaboraviti ni da je onaj slobodnjak opalio jako loše. Svakako, vidi se koliko mu u igri fali Fede.

LUKA MODRIĆ 5,5
 - Nakon nekog vremena Luka Modrić se vratio u prvu postavu. Neupitno je o kakvom se igraču radi, ali je isto tako neupitno da nitko ne može prevariti godine, pa tako ni Luka koji je već napunio 34. Njegova uloga može biti isključivo s klupe, ako je to mogao Iniesta, onda i on može.

TONI KROOS 5,5
 - Mnogo slabija partija Kroosa danas jer i njemu očito fali onaj Fede koji toliko trči i koji mu omogućuje da se bazira striktno na svoju igru i na to kako on može pridonijeti ekipi, a ne kako mora surađivati s ostalima. Prema naprijed je izostao učinak (ne kažemo da mora zabijati golove), dok je u obrani svoj dio posla odradio sasvim korektno.

RODRYGO GOES 6,5
 - Rodrygo je ponovno pokazao da on mora biti starter i da druge nema. Polako se počeo i oslobađati, posebice ako pogledamo drugo poluvrijeme. Uz to, njegove odluke su jednostavne i elegantne, a takve su u nogometu najbolje. Trud isto tako nije izostao. On predstavlja budućnost Real Madrida.

EDEN HAZARD 8,5 * igrač utakmice
 - Večeras najbolji pojedinac u našim redovima, a mi ćemo ga proglasiti i igračem utakmice. Iako je to možda zaslužio i njihov vratar Robles, Hazard je odradio možda i najbolju utakmicu ove sezone u našem dresu i sada nas veseli svaka sljedeća ako ćemo ga gledati ovakvog.

KARIM BENZEMA 5,5
 - Karim danas nije uspio previše napraviti. Hazard je većinom solirao, kao i Rodrygo. Nije uspio standardno nametnuti svoj stil igre, a imao je i tri prilike, od kojih niti jednu nije iskoristio na najbolji mogući način.

VINICIUS JUNIOR 6,0
 - Ne možemo reći kako Vinicius nije donio nešto novo u igru Real Madrida, ali ponovno ni to nije bilo dovoljno. Ponovno smo mogli vidjeti isti njegov problem kojeg vuče otkako je stigao u Real Madrid. Nije uspio kapitalizirati niti jednu priliku od dvije koje su bile sasvim solidne šanse. No to nije izgleda samo njegov problem u ovom trenutku.

LUKA JOVIĆ -
 - Ovu izmjenu nećemo komentirati. Ovo je smiješno. Luka je igrao premalo da bi napravio bilo šta na terenu! nedovoljno za ocjenu.


ZINEDINE ZIDANE 5,0
 - Možemo reći kako je Zidane podbacio, možda ne toliko rezultatom koliko nekim čudnim odlukama. Jasno je bilo koliko nam je trebao jedan Fede u igri, ali on uopće nije ulazio. Nitko neće razumjeti promjenu Rodryga, a još manje Jovića, koji je dobio nikakvu minutažu (iako je postigao pogodak na prošloj utakmici), te samo vađenje napadača za napadača, kada nam je definitivno trebao igrač više u 16-ercu. Čudne odluke su dovele do ovog rezultata.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Vinicius Junior: "Nikada nisam pomišljao o odlasku."

Igrač Real Madrida, Vinicius Junior dao je veliki intervju za Esporte Interativo , a mi Vam donosimo kompletan prijevod svega što je pričao. COPA AMERICA ILI OLIMPIJSKE IGRE?  - Mogao bih igrati na oba natjecanja. No pošto je ovo moja zadnja olimpijada, volio bih tamo osvojiti zlatnu medalju i tako ispisati povijest nacionalne vrste. HOĆE LI TE MADRID PUSTITI?  - Ne znam. Još nismo pričali o tom. Idemo vidjeti što je najbolje za Klub i ljude ovdje, pa ćemo onda odlučiti. OVA SEZONA JE SEZONA USPONA I PADOVA NAKON OZLJEDE U PRVOJ..?  - Bio sam jako smiren i vrijeme sam provodio s obitelji i uvijek sam razmišljao o svojim igrama za Klub i mirnoći. Sada sam se u sredini sezone pronašao na najboljoj razini, ali početka je bio dosta loš, teško je bilo kada igrate manje. No Klub mi je uvijek davao podršku, tako da sam ja bio smiren i zbog toga sam sada u ovom trenutku, a to su bile moje najbolje partije i prošle sezone u prvom i drugom mjesecu. Mi kao Klub trebamo sve igrače.

OCJENE IGRAČA: REAL MADRID C.F. 1:2 MACHESTER CITY F.C.

THIBAUT COURTOIS 7,5  - Činjenica je vrlo jednostavna, da nije bilo Thibauta mi bi izgubili s mnogo većom razlikom. Ispucavanja i reakcije nisu bilo loše isto tako, ali pokazuje da je strašan vratar. DANI CARVAJAL 3,5  - Loša partija našeg Danija. Možda mu ne bih mogao toliko zamjeriti cijelu utakmicu i pokušaje i odlaske prema naprijed, koliko mu zamjeram baš pacerski napravljen penal. RAPHAEL VARANE 6,0  - Varane je u svojem poslu bio jako dobar, posebice u prvom dijelu. Dosta dobro je pratio veznu liniju i sjajno je izlazio na lopte, čak se sjajno nadodavao kod iznošenja lopte. Sve to je nekako palo u drugom dijelu, ali nije direktan krivac za išta rizično i kritično. SERGIO RAMOS 3,0  - Kapetan treba zadnji napustiti brod, a on je prvi napustio teren. 10 minuta do kraja, igrač manje, nisi u toj akciji primio pogodak, ali trener je izvršio tri izmjene i jednostavno si ne smiješ dozvoliti onakve stvari. Po meni, možda bi bilo bolje i 1:3, pa 11 na 11 nego ovako, još ga n

OCJENE IGRAČA: REAL BETIS S.A.D. 2:1 REAL MADRID C.F.

THIBAUT COURTOIS 7,0  - Da, takva je ocjena jer je i više nego zaslužena. Danas je Thibaut ponovno bio ostavljen na milost i nemilost od strane svoje obrane i primio je dva pogotka. Činjenica je da Real Madrid nikada i nije imao toliko kvalitetnu obranu koliko je imao kvalitetnog vratara u formi i sreće. EDER MILITAO 3,0  - Eder je odigrao lošiju utakmicu nego se to i očekivalo, ali.. Činjenica je da je bio prepušten sam sebi i od strane suigrača. Betis je vrlo nezgodna momčad, a pošto su se Carvajal i Nacho povrijedili u posljednjem trenutku vjerojatno je saznao dva dana ranije da će igrati tu poziciju, a pošto je to igrao nekad prije, a sada nema ni minutažu niti je dovoljno uigravan na toj poziciji, ovo je bilo nešto što i ne iznenađuje toliko, a to najviše možete vidjeti po njegovom kretanju, posebice u fazi napada. RAPHAEL VARANE 4,5  - Nije bio Rapha katastrofalan, ali nije bio ni kao inače onako siguran kako smo to navikli gledati od njega. Prilično loš Loren Moron u s